At være indehaver af en genbrugsbutik

At være indehaver af en genbrugsbutik.

Da dette er min første blog her på voresvilla.dk, vil jeg gerne præsentere min lille butik. Før jeg blev genbrugsbutiksindehaver i Vanløse, havde jeg et ’ni til fire’ job. Og det er jo ok, hvis man altså ikke længes efter noget mere frihed. Og frihed var hvad jeg fik, da jeg sommeren 2010 åbnede Tidens Ting. Frihed til at beslutte om jeg ville have åben 4 eller 5 dage om ugen, om mit visitkort skulle have pink eller gul baggrund, om jeg skulle blive 2 eller 3 uger i Frankrig på min næste indkøbstur eller om jeg ville slæbe tunge kasser i kælderen kl. 9.00 eller kl. 10.00. Stort og småt imellem hinanden.

Læs også: Kæmpe loppemarked i Bella Center

Butikslivet var ikke nyt for mig da jeg er udlært ekspedient. ”Hvor svært kan det være at drive sin egen forretning” tænkte jeg. Men for hulen, det er 30 år siden jeg slog mine folder i en tøjbutik i Horsens, og nu skulle jeg klare alting selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg havde ikke noget stort budget, da jeg valgte ikke at låne penge til opstarten. Mine eneste aktiver var et beskedent lager af varer som var indkøbt på tidligere ferieture i Frankrig, mit held med at finde et butikslokale med en billig husleje, mine kreative evner, hjælp fra især min mor og så selvfølgelig min tid. MASSER af tid.

B.1 Vindue

Mine indkøb i Frankrig er steget i antal, og dermed er mit lager vokset kolonormt. I dag bruger jeg meget af min tid på at flytte varer rundt i butikken, reparere, prissætte og indrette hylder med nye varer, tage billeder til reklame på nettet og dekorere vinduer. Jeg elsker mit job!

B.1 fad

Der er tider med hårdt arbejde og tvivlen når man er alene om alle beslutninger og opgaver. Men vi kvinder er jo seje. Jeg er i hvert fald vokset op med en tro på at jeg kan klare alt selv hvis jeg bare prøver. Så hvorfor ikke forsøge at designe og male sit navneskilt til facaden selv? Det føles bare så fedt når man er glad for resultatet.

B.1 Læsehjørne

Og jeg er glad for min lille hyggelige butik. Har fornyligt indrettet et læsehjørne hvor du kan sidde og kigge i mine blade og bøger om boligindretning. De fleste fra Frankrig. Eller du kan få inspiration til kreative projekter da jeg har masser af materialer som kan bruges til at skabe unikke og personlige effekter.

Jeg har kaldt butikken Tidens Ting genbrug og fransk Brocante. Hvorfor fransk? Og hvad betyder brocante egentlig? Brocante er det franske udtryk for loppefund, og da jeg elsker at tage på franske loppemarkeder kom navnet hurtigt på plads. Min butik er ret lille, og derfor har jeg specialiseret mig i småting fra Frankrig. Dvs. at du ikke finder store skabe og lignende hos mig, men til gengæld en masse rustikke, romantiske, skøre, unikke, nostalgiske og patinerede ting til dit hjem, din have, din fest eller dit firma.

På bloggen her vil jeg dele nogle af mine oplevelser fra butikken og på loppemarkederne i Frankrig. Vi skal se på nogle af de fine ting jeg finder dernede. Forhåbentlig kan jeg inspirere med nogle af mine små skæve fund.

Læs også: Ny dansk app gør det let at finde loppemarkeder og genbrug.

B.1 ark

 

B.1 rød prik

B.1 Æsker

Læs også: Slut på forårsturen til de franske loppemarkeder

 

Tekst  Maria Blok Hansen

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.