Når efterårsmørket og de kølige dage melder sig, trækker vi mere indenfor i vores hjem. Men hov, hænger de der puder ikke lidt med hjørnerne, og trænger væggen måske ikke til lidt ny farve? Vi har fundet vinterens fem stærkeste trends til dit hjem netop nu.

Hvis du også har fået lyst til at forkæle dit hjem med nye detaljer, så læs med her, hvor vi stiller skarpt på fem inspirerende trends, der hitter inden for boligverdenen lige nu. Hvad enten du er til det enkle og rene nordiske udtryk eller et mere internationalt look med masser af indtryk, er der helt sikkert noget for dig.

Læs også: Bæredygtigt byggeri: Sådan kommer du i gang

De fem trends spænder nemlig fra mørke vægfarver, kunsthåndværk og flet til en filosofi om at føre hjemmet back to basics.

Se bare her:

1. Back to basics

Hvis du er vild med enkelhed og ro, er trenden her lige noget for dig. Back to basics handler om at skære helt ind til benet i din indretning. Det betyder at fjerne alle de ting, du ikke bruger – som fx den ekstra stol i hjørnet, du aldrig sidder i – og at skære kraftigt ned på dine nipsting.

I stedet for indretter du med få, udvalgte ting, hvor der er fokus på materialet eller historien bag. Farverne i denne trend er afdæmpede og støvede, grænsende til det helt neutrale i lysebrune, sorte, grå og hvide nuancer. Til gengæld kan du med fordel skrue op for interiørets overfladestruktur ved at tilsætte elementer i træ, hør og stentøj. Det skaber et funktionelt og æstetisk rent udtryk.

Lampeskærm fra H&M Home i bambus, H: 40,5 cm, Ø: 46 cm, 699 kr.

2. Rødt signal

Efter at farven rød har været bandlyst fra de fleste danske hjem i årtier, har de røde nuancer nu sneget sig ind igen og markerer sig kraftigt på designscenen. Først var det bordeaux og brændte toner som fx rustrød, der blev inviteret indenfor i vores stuer, men nu har den røde farve fået mere karakter af signalrød eller cinnoberrød, der begge er det helt store hit.

De røde farver har en kraftfuld effekt, når de bliver brugt i dit hjem, så du kan begynde forsigtigt med en rød pude og røde blomster for at se, hvordan farven fungerer sammen med resten af dit interiør.

Cylindervaser fra Bungalow i glas, fås i forskellige­ farver og størrelser, H: 34 cm, 260 kr., H: 27 cm, 129 kr., H: 14 cm, 79 kr.

Læs også: Strandtur med spøgelsesbonus

3. Fin i flet

Lige nu vælter det frem med interiør i flet. Enten fletdetaljer som eksempelvis et sæde på en stol eller en bænk eller helflet som en flettet lampe eller et gulvtæppe. Materialerne er taget fra naturen og er fx papir, peddigrør, bambus eller søgræs.

Elementet af flet går igen i flere forskellige stilarter, men er særlig markant i den klassiske franske bistrostil eller i den amerikanske shakertradition, vi herhjemme har set fortolket af både Børge Mogensen og Hans J. Wegner.

Bænk eller sofabord, ‘Stockholm 2017’ fra Ikea i rotting og ask, B: 40 cm, L: 100 cm, 899 kr.

4. Grøn for ro

Efteråret byder på en del farver, og ligesom rød har grøn en høj position på trendbarometeret inden for boligindretning. Men hvor den kraftige signalrød vækker opsigt og skaber pang-effekt, er grøn til dig, der ønsker at iklæde dit hjem i skovens grønne univers. Maler du dine vægge i en mørkegrøn nuance, trækker du skovens farver helt indenfor, og det giver følelsen af ro.

Fremhæv følelsen af natur ved at sætte de grønne farver sammen med naturmaterialer som træ, bambus og keramik. Eller gå efter en mørk juvelgrøn, som du sætter sammen med marmor og messing for at opnå en mere luksuriøs og international boligstil.

Ekstra dækkende vægmaling i farven ‘Quiet Clearing’ fra Dyrup, fås i flere størrelser, fx 4,5 liter, 699 kr.

Læs også: Inspiration: Nye møbler til uderummet

5. F for figurer

Slut med konstante udskiftninger af plakater og ligegyldigt nips – gå efter mere holdbare værker af kunst og kunsthåndværk, der afspejler din personlighed, og som du har lyst til at se på i mange år. Lige nu ser vi flere og flere figurer i indretningen, hvilket giver et mere sanseligt udtryk i dit hjem. Brug din figur alene i vindueskarmen, eller stil den i din bogreol eller sammen med andet boligtilbehør, der giver figuren modspil i farve og materiale.

Figur, ‘Livsnyderen’ fra Kähler, designet af Malene Bjelke, i keramik, H: 22 cm, 499 kr.