VoresVilla på designmesse i Herning

Det er lidt med en designmesse som Formland, som det er med juleaften. Det er nemlig her ved den halvårlige messe, at alle med interesse for bolig, indretning og design kan få mere end blot et glimt af de tendenser, der i de kommende sæsoner kommer til at præge vores boliger.

Det er på Formland, at fagfolk og andre interesserede i spænding kan lægge vejen forbi og se, smage og røre ved nyt interiør, design og tidens strømninger, når designere – etablerede såvel som upcoming – og producenter præsenterer nyt.

VoresVilla har også lagt vejen forbi messehallerne i Herning, og du får her vores bud på, hvilke designs og trends, vi fremover kommer til at se mere af.

Læs også: Køb flexbolig i stedet for sommerhus – så meget sparer du

Mere af det samme

Selvom det kan være svært at give et bud på, hvilke enkeltstående affekter, der bliver ‘det nye sort’ og overbevisende musthaves i danske hjem, så tyder meget på, at vi forbrugere ikke behøver at gå så drastisk til værks, som da vi skiftede fra ‘hvidt og slidt’ og pynt på alle hylder til en mere minimalistisk indretning med lette retrosofaer og grafiske plakater på væggen.

Det er nemlig ok, at køre videre med den stil, man nu allerede én gang har indrettet sig med. Og så bare raffinere og føje til. Der er med andre ord plads til både den romantiske stil med møbler i lyse nuancer og tuttenuttet pynt med mange detaljer og den mere maskuline stil med store, enkle møbler i organiske naturmaterialer som træ og fibercement og enkelt, måske endda funktionelt, pynt i same stil. I det hele taget kan man gøre, som man vi. Bare man gør det med stil.

IMG_1783

IMG_1888

Bæredygtigt genbrug

En af tendenserne, som vi på redaktionen er overbeviste om, trækker spor rundt om i de danske hjem, er indretning med design, der tager højde for bæredygtighed, og som er produceret med et så lille aftryk på miljø og det omgivende samfund som muligt. Derfor er de seneste års tendens med at recycle og bringe flere naturmaterialer ind i designet blot yderligere forstærket. På messen kunne man derfor opleve barstolen, hvor fodstøtten var lavet af et gammelt cykelstel, sofaer af udrangerede, indiske taxaer, urtepotter produceret af cykeldæk og papir. Derudover bar messen præg af design, hvor materialer som træ, ler, beton, sten, uld, skind og læder bringer nature tættere på hjemmet.

IMG_1794

 

IMG_1790

Festlig farvelade

Som modsætning til det naturlige udtryk med dæmpet farvevalg, havde mange designere og producenter malet med den helt store farvepensel. Flere stande bugnede af lænestole i pink velour, spraglet sengetøj i klare forårsfarver og pudder, tæpper og kunst på væggen i højtråbende pangfarver. Også neonfarver på lamper, fatninger og ornamenter i transperant plast satte kolorit på messen. En af redaktionens favoritter var den neonfarvede Amagerhylde i transparant plast fra firmaet dimsdims.dk, hvor man kan veksle baggrundstapetet alt afhængig af humør, smag og de mere eller mindre kitchede dimsedutter, man vælger at dekorere hylden med.

IMG_1821

 IMG_1777

Slow Luxury

En anden udpræget messetendens var fokus på det langsomtkonsumerede unika-design, hvor nøgleord som kvalitet, autencitet og håndlavet produktion bedst kendetegner stilen. Det at omgive sig med produkter af høj kvalitet, produceret i hånden og med metoder så langt væk fra masseproduktion og samlebånd som muligt, er noget af det, der kendetegner denne nye tendens.

IMG_1807

IMG_1792

Betagende blomster og green living

Skulle man ikke have opdaget det endnu, så er det mere populært end nogensinde at nørde og nørkle med både levende planter og afskårne blomster. Planterne skal igen tilbage i boligen. Både fordi de giver en fornemmelse af velvære og ro, men også for deres effekt på et bedre indeklima. Planter skal fremover i højere grad end tidligere være synlige – også i butikker, hoteller og kontorer i form af levende plantevægge og store potter – eller som afskårede blomster.

IMG_1757

IMG_1759

Se det flotte galleri med flere billeder fra messen her

Tekst  Tina Krarup

Foto  Tina Krarup, Gitte Højbjerg