Dette er en sponsoreret artikel fra Isover

Skær toppen af varmeregningen med efterisolering på loftet!

Du kan spare mange penge med efterisolering af dit hus

Alene ekstra isolering af loftet kan give en årlig besparelser på varmeregningen, det løber op i flere tusind kroner, afslører en beregning foretaget med ISOVERs digitale beregningsværktøj. Det er nærmest som at få en klækkelig lønforhøjelse.

Det er ret nemt at tjekke, hvor stor en besparelse, du kan opnå i dit hus. Det tager 2 minutter. Du kan f.eks. anvende en beregner på isover.dk. Klik på beregnerens ikon, vælg husets konstruktion og så er du i gang.

Så meget kan du spare

Lad os tage et eksempel. Der ligger beskedne 50 mm isolering på gulvet under dit gitterspærsstag. Det er langt under det niveau, Bygningsreglementet i dag kræver ved renovering af et eksisterende tag, nemlig 340-360 mm. Vi går til den og vælger 500 mm i beregneren. For når man først er i gang med at isolere, kan man ligeså godt gøre det ordentligt. Det er opstarten, der koster, ikke de sidste 100 mm.

Herefter skal du blot vælge opvarmningsform, oliepris og antal kvadratmeter. Vi vælger oliefyr, 9 kroner pr. liter og 130 kvadratmeter. Resultatet kommer øjeblikkeligt: Du kan årligt spare 4.120,46 kroner. Det er da til at føle på. Dertil kommer, at dit hus rykker op i en mere attraktiv energiklasse, så du sætte salgsprisen højere, den dag du vil sælge det. Og ikke mindst: Du får et bedre indeklima og kan nemmere holde en stabil temperatur i huset.

De plusser er vigtige at tage med i overvejelserne. For besparelsen er ikke betalt tilbage på kort tid. Hvis indblæseren og materialerne koster 400 kroner pr. kvadratmeter inklusive moms, er den samlede pris ved 130 kvadratmeter på 52.000 kroner. Der giver i eksemplet en tilbagebetalingstid på godt og vel 12,5 år. Den nye isolering kan dog holde i flere årtier, og din boligs værdi stiger også.

Hvis du søger om håndværkerfradrag, kan udgiften reduceres yderligere, og tilbagebetalingstiden kan reduceres markant. Du kan trække op til 12.000 kr. fra i skat ved energibesparende løsninger for hver person i husstanden, der er over 18 år.

Efterisolere

Med ISOVERs beregner kan du på et øjeblik få løftet sløret for, hvor mange penge du sparer ved at efterisolere.

Den nemmeste metode

Men hvordan får du nemmest øget isoleringsdybden på loftet? Der findes to metoder. Du kan enten lægge isoleringsruller eller -formstykker oven på hinanden, indtil du når den ønskede tykkelse, eller du kan få blæst glasuld som løsuld ind på loftet.
Sidstnævnte løsning er i dag den mest anvendte. For den sikrer, at isoleringen når ud i alle hjørner og kroge på loftet samt rundt om installationer, og den er billigere, når en fagmand skal udføre arbejdet.

Du kan her læse mere om, hvordan isolering af loftet med løsuld foregår, og hvad du skal tænke på i den forbindelse.