Kig med og få ideer til indretning, stil, farver og materialer til helt fantastiske køkkener

Uanset, om du skal i gang med den helt store køkkenrenovering, eller du blot har brug for et par ideer til en køkken-makeover, er der masser af inspiration at hente her. 

Læs også: Byg en ekstra etage på huset og skab din drømmebolig

 

Arkitektens smarte panelvæg i Gentofte

En tværgående væg, der tidligere delte huset i to er nu væk og køkken og stue er slået sammen til ét langt rum. Den store køkkenø er blevet husets omdrejningspunkt og familiens naturlige samlingssted. Den lange panelvæg i røget eg er husets nye rygrad. Bag de diskrete låger gemmer sig bl.a. spisekammer, kældernedgang og indgang til gæsteafdelingen.

Gentofte

Se flere detaljer her

God lyd i køkkenalrummet

Det grågrønne køkken i betonvillaen har ekstra tykke bordplader i marmor. Sammen med de polerede betongulve og gyldne træ i vinduesrammerne cementerer de husets stemning af kvalitet og designmæssig tyngde. I rummet er der pudsede akustikbatslofter, der giver en god lyd i det store køkkenalrum.

Betonhuset

Se hele huset her

Læs også: Fra Brasilien til Danmark: Elsker friheden – men savner flere badeværelser

Køkken i 50’er stil

Da arkitekt Anders Barslund gik i gang med køkkenrenoveringen af sin 1950’er villa, valgte han et klassisk forramme-køkken, som til forveksling ligner det oprindelige, der stod i huset.

Køkkenet er bygget af en snedker efter Anders Barslunds tegninger.

Barslund køkkenet

Se flere billeder her

Det ligger i detaljerne

Fine snedkerdetaljer, lækket asketræ og blide pastelfarver er opskriften i dette køkken, som er tegnet af arkitekt Thomas Hjort.

Thomas Hjort

Du kan se alle billeder her

https://www.danskeboligarkitekter.dk/boligreportager/fra-moerk-og-kedelig-til-lys-og-laekker/

Læs også: Ny kærlighed til murermestervilla

Beton og 7 m køkken

32 skuffer, syv skabe, et viktualierum og et køkkenbord på syv meter. Det er nøgleordene i dette køkken, der er indrettet, så dagligdagen bliver så let som mulig for en familie med to børn.

Både hus og køkken er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen.

Lorenzen

Se mere fra huset her

Køkkenet er et møbel

De fritstående køkkenelementer på ben har et let og luftigt udtryk, der egner sig godt til stilen i det ombyggede menighedshus. Elementerne er i røget eg og fremstillet specielt til rummet.

Reinholdt

Se flere løsninger fra dette hus her

Læs også: En klassisk amerikansk lade i skandinavisk stil

Arkitektens køkken

En væg måtte fjernes før der blev tilstrækkelig plads til arkitekt Thomas Hjorts drømmekøkken. For at holde rummet så enkelt og stramt som muligt, er emfanget indbygget i loftet.

En raffineret detalje er gasblusset, der er svejset ned i den tynde, massive stålbordplade.

Thomas Hjorts eget køkken

Se hele huset her

Kontrastfuldt møde

I dette hus har arkitekt Rasmus Bak arbejdet bevidst med sammensætningen af hårde og bløde materialer, hvor bl.a. de rå betongulve får modspil af det varme og gyldne egetræ i køkkenet. Kogenichen er ”foret” med en smuk natursten, der er praktisk og rengøringsvenligt, men samtidig giver køkkendesignet et eksklusivt udtryk.

Bak

Se flere billeder fra dette hus her

Læs også: I dette rum vil danskerne nødigst have sex

Inspireret af 1970’erne

Det snedkerbyggede køkken i krydsfinér og orange laminat er inspireret af Garde Hvalsøe og bygget af tømrer Steen Lauth med kyndig assistance fra møbelsnedker Christian Riis. Både lamper og opvaskemaskine har fået en gang orange sprøjtemaling for at matche køkkenelementerne.

Lauth

Se flere billeder fra det fantastiske selvbyggerhus her

Bæredygtigt køkken

Dette køkken er fremstillet i bambus, der er verdens mest bæredygtige materiale.

Udover at være stærkt og fleksibelt, er bambus hurtigvoksende og kan dyrkes uden brug af pesticider. Planten har jordforbedrende egenskaber og frigiver 35 % mere ilt end almindelige træer.

Vanløse

Se flere bæredygtige løsninger fra dette arkitekttegnede hus her

Læs også: Kreativ boligindretning: Gør din bolig unik

Fakta om Danske BoligArkitekter

Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter, som er en sammenslutning af 80 selvstændige arkitekter over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet indenfor energioptimering af boliger og er dækket af en særlig ansvarsforsikring, der også dækker selvom arkitekten lukker sin virksomhed.

Se flere projekter på danskeboligarkitekter.dk.

Danske Boligarkitekter logo

Tekst  Danske Boligarkitekter

Foto  Danske Boligarkitekter