12 vandtætte gadgets, der kan bruges i vådrum

Nu kan du få fingrene i en god portion gadgets og tilbehør, som tåler høj bølgegang i dit vådrum.

Der er nemlig ingen grund til at slippe din tablet, radio eller tv, når du er på badeværelset eller i køkkenet.

Er tid også din største luksus? Sådan er det for mange moderne mennesker, og derfor er stadigt flere ting til boligen designet til at optimere vores tid – ikke mindst på badeværelset og i køkkenet. Udviklingen for vandtæt tilbehør er gået stærkt, så du nu kan børste tænder til de tidlige tv-nyheder på dit spejl-tv, barbere dig under bruseren eller tjekke e-mails på tabletten i den skridsikre holder, mens du tørrer hår.

De seneste par år har vi set tablets og smarttelefoner, der ligefrem er vandtætte, mens smarture nu er blevet så vandafvisende, at du kan beholde dem på i badet, så du lige kan tjekke mailen, mens hårkuren virker. Alt imens dit brusehoved spiller din yndlingsmelodi.

Læs også: Ejere af solceller holder vejret

El i vådrum

 • Vær opmærksom på, at der er forskel på den mængde vand, dine gadgets kan tåle. Nogle er stænkbeskyttet, hvilket betyder, at de kan tåle et par sprøjt eller tre fra håndvasken. Andre kan dykke med ned i dit badekar. Spørg hos din forhandler, hvis du er i tvivl.
 • Dit badeværelse bliver opdelt i fire zoner, når det kommer til indretning med el. Fra den vådeste del på den indvendige del af dit badekar eller brusekabinens bassin til den tørreste del, der er mere end 1,20 meter fra dit brusehoved.
 • Du må kun hænge almindelige lamper op i den tørreste del. Det er også kun i denne zone, du selv må sætte lamper op. I resten af badeværelset skal du have hjælp af en autoriseret elektriker.
 • Vådrumslamper har en IP-mærkning, der angiver, hvor vandtæt lampen er – og dermed hvor du kan placere den i dit vådrum. Andet ciffer i mærkningen fortæller, hvor meget lampen er beskyttet mod vand. Tallet 0 står for ubeskyttet, og tallet 8 betyder, at lampen er beskyttet mod langvarig nedsænkning i vand.

Se mere på Sikkerhedsstyrelsens site, sik.dk.

Kilde: Bolius.dk, sik.dk og lampemesteren.dk.

Smarte vandtætte gadgets

 1. Tjek Facebook i badekarret

Går du nødigt nogen vegne uden din mobil, er det en god idé at alliere dig med en vandtæt af slagsen. Med HTC 10 Evo kan du læse mails på mobilen, selv når du står under bruseren, eller tjekke Facebook, mens du dykker ned i badekarret – den kan nemlig tåle at blive nedsænket i 100 cm vand i op til 30 minutter. HTC 10 Evo har 5,5 tommer display med 2560 x 1440 pixels og en superhurtig Snapdragon processor. 4.499 kr., HTC.

Mobil

 1. Designertoner til dit vådrum

Tag din højttaler med dig på badeværelset eller i køkkenet, så du ikke misser en eneste strofe af din favoritsang, når du tænder for vandet. Den lækre og stænktætte højttaler A2 Active har en praktisk strop, så den er let at bære, og den kan både stå og hænge på en knage. Højttaleren med Bluetooth og en batteritid på op til 24 timer er designet af danske Cecilie Manz og udført i aluminium. H 14,2 x b 25,6 x d 4,4 cm. 2.799 kr., Bang & Olufsen.

 

 1. Dans under bruseren

Brusehovedet Sound Round Chrome har en indbygget højttaler, der via Bluetooth afspiller din musikliste fra mobilen. Og for at det ikke skal være løgn har brusehovedet en el-turbine, der laver strøm til højttaleren, lige så snart når du tænder for vandet. Smart! Brusehovedet måler 12,9 cm i højden og har en diameter på 20 cm. 3.486 kr., Design4Home.

Dans under bruseren

Læs også: Små badeværelser kan også gøres rummelige

 1. Vandtæt barbering

Klar din barbering under bruseren med barbermaskinen S7320 AquaTouch, der bryster sig af at være både lækker og vandtæt. Du kan naturligvis også bruge barbermaskinen til tørbarbering. Batteritiden er ca. 50 minutter, og det tager ca. en time at lade den op. 1.600 kr., Philips.

 1. TV på dit badeværelse

Vil du ikke gå glip af din favoritserie eller de seneste nyheder, mens du børster tænder, kan du få installeret spejl-tv’et Magic Mirror. Skærmen er monteret bag spejlet og dermed sikret mod vandsprøjt. Skærm og spejl fås i flere størrelser, fx som vist her med en 22” lcd-skærm på 120 x 200 cm spejl. 30.000 kr., Ad Notam v/CSN Teknik.

 1. To i én

Radioen Pal+ BT er stænktæt og tåler derfor at bo i fugtige rum eller modtage et par vandsprøjt fra håndvasken. Radioen har DAB, så du kan lytte til dit favorit-radioprogram samt Bluetooth, hvis du hellere vil spille musik via din mobil, h 15,9 x b 9,4 x d 9,9 cm. 1.999 kr., Tivoli Audio.

Tivoli radio

Læs også: Ny køkkenserie er en hyldest til virksomhedens historie

 1. Vandtætte hits

Tag højttaleren Aquatunes med i bad, og klik den let på din brusestang, imens du lytter til din morgenmusik. Den vandtætte højttaler er udviklet i samarbejde med Philips og har batteri til 8 timer, så du kan nyde mange forfriskende brusebade, før du igen skal lade den op. Du kan også bare have højttaleren stående på bordet eller på en hylde. H 16,2 x b 8,6 x d 6 cm. 1.478 kr., Grohe.

Bruserhøjttaler

 1. Lys i dit badeland

Ofte skal man lede med lys og lygte efter lækre vådrumslamper, og derfor er det ren lykke, at den klassiske lampe fra Lampe Gras nu fås i en vådrumsgodkendt udgave med glasbeskyttelse foran pæren, så den kan tåle stænk og sprøjt. Lampen er designet af Bernard-Albin Gras, udført i pulverlakeret stål og fås i flere farver. Den industrielle lampe måler 17,5 cm i længden og 14 cm i diameter. 2.950 kr., Lampe Gras.

Lys i badeland

 1. Praktiske legoklodser

Designeren David Wahl har begået badeværelsesserien Lejen i ABS-plast, der er specielt egnet til våde omgivelser. Du kan kombinere de fleksible skabe på forskellige måder som legoklodser og hænge dem stablet eller vendt 90 grader. Samtidig er enhederne små, hvorfor de er oplagte til det lille bad. Lejen-serien fås også i hvid. H 31 x b 20 x d 23 cm. 59 kr., Ikea.

Badeskab

Læs også: Planlæg dit nye køkken

 1. Styr på tandbørsten

Er du vild med enkelt tilbehør til dit bad, har vi fundet den oplagte tandbørsteholder til dig. Holderen er udført i klar akryl, der ikke tager skade af vand, og som er nem at rengøre. H 10 x b 10,5 x d 5 cm. 149 kr., Nomess.

 1. Nu også vandtæt Apple ur

Apples nye Watch Series 2 tåler at blive nedsænket i vand ned til 50 meter, så nu kan du tjekke mails under bruseren med god samvittighed. Desuden er skærmen blevet dobbelt så lysstærk. Uret fås i forskellige materialer, blandt andet i en keramisk udgave. Fra 3.299 kr., Apple.

Apple watch

 1. Skyl tabletten under vandhanen

Udviklingen inden for tablets står bestemt ikke stille. Sonys seneste skud på stammen hedder Xperia Z4 og er vandtæt, så tabletten snildt tåler en tur i badekarret eller i køkkenvasken. Med det super lysstærke 2K display er der kommet endnu mere knald på farver og skarphed. Målene er h 25,4 x b 16,7 x d 6,1 cm. Fra 4.995 kr., Sony.

Tablet til vådrum

Læs også: Så meget koster det at vande et nyt havebed

Forhandlerliste

Apple, tlf. 8024 0835, apple.dk

B&O Play v/Bang & Olufsen, tlf. 9684 1122, bang-olufsen.dk

CSN Teknik, tlf. 6088 8030, csn-teknik.dk

Design4Home, tlf. 7027 0774, design4home.dk

Grohe, tlf. 4465 6800, grohe.dk

HTC, tlf. 8025 1666, htc.com

Ikea, tlf. 7015 0909, ikea.dk

Lampe Gras v/RoomStore, tlf. 2041 9378, roomstore.dk

Nomess, tlf. 3920 9209, nomess.dk

Philips, tlf. 3525 8759, philips.dk

Sony, sonymobile.com

Tivoli Audio, tlf. 8082 6844, tivoli-audio.dk

Tekst  Pia Olsen / Living Stories

Foto  Diverse producenter