Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt

Titanium er det metal, der er mest holdbart i forhold til sin vægt og derfor bliver det populære metal brugt i alt fra rumfærger til medicinske instrumenter. Indtil videre er det dog sjældent brugt i køkkenknive, da det er notorisk svært at holde titanium-knive skarpe over en længere periode.


Men nu mener Fiskars, at de har knækket koden og derfor har de lanceret en ny smuk knivserie baseret på Titanium. Serien består af en santoku-kniv, en urtekniv og to kokkeknive, hvor der er tænkt over såvel ergonomi og vægt som skarphed og holdbarhed.

Læs også: KitchenAid lancerer 100 års kollektion

 

Titanium kan ikke ruste og dets holdbarhed betyder, at du ikke skal frygte at kniven bliver bøjet.

Håndtagets ergonomiske polypropylen greb er afvisende over for bakterier og afgiver ikke kemiske stoffer. Og så holder knivene sig skarpe.

Faktisk er det Fiskars påstand, at de holder sig skarpe 4 gange længere end andre knive. Årsagen bag den fortsatte skarphed hedder LZR-EDGETM og er en teknologi, hvor en laser placerer mikroskopiske titanium karbid-partikler på kanten af knivbladet. Netop derfor har knivene en udvidet garanti på 25 år

Alle knivene er CATRA-testet, hvor skarphed løbende vurderes. Her opnåede Titanium-serien den bedst mulige bedømmelse.

Knivene i serien koster fra 699,95-999,95 kr. stykket.

 

Tekst  Amalie Sølberg

Foto  Fiskars