Indret dit køkken som en professionel

 

De er ovre de dage, hvor alle brugsspor efter madlavningen skulle slettes, inden gæsterne ringede på døren. I dag må man gerne kunne se, at køkkenet bliver brugt. Faktisk siger de seneste trends, at køkkenet i husholdningen gerne må minde om et professionelt restaurantkøkken, hvor kvalitetsgryder og kokkeknive kæmper om pladsen med de friske råvarer på køkkenbordet. Der skal være rum til kulinariske udfoldelser og monstrøse køkkenmaskiner, der er uundværlige for at tage gastronomien til næste NOMA-niveau. Materialerne skal være robuste og af gedigen kvalitet, så de kan holde til at blive brugt til madlavning i mange år fremover.

Det moderne køkken gør op med tidligere tiders polerede look. I dag må et køkken gerne afspejle, at det rent faktisk bliver brugt.

Læs også: Få grønt på bordet med Tivolis Gemyse

Køkkenskuffeindretning

Hjemme hos topkokken Thomas Rode må der gerne herske kaos i køkkenet, mens madlavningen står på, men bagefter skal kvalitetsværktøjet opbevares sirligt i de dertil indrettede skuffer af træ.

Madvarer på køkkenbordet

Opbevar gerne de friske råvarer på køkkenbordet. Det emmer af autenticitet og viser, at køkkenet rent faktisk bliver brugt. Her er det hjemme hos tv-kok Mik Schack, der altid har sortfodsskinke i huset.

 

Terrazzo

Naturlige materialer som terrazzo og træ er et stort hit i køkkenet anno 2016. Stil gerne skærebrætter, kværne og olier fremme, så man kan se, at køkkenet bliver brugt.

 

Køkken i træ

De kridhvide, spejlblanke højglansfronter er fortid. Det ypperste lige nu er et håndlavet snedkerkøkken, hvor de originale træsorter kommer til sin ret.

Originale træsorter

Kombinér gerne naturmaterialer på kryds og tværs. De mørke fliser giver modspil til det lyse køkken af træ. I en åben reol kan de hyppigst anvendte – eller bare flotteste – køkkenting opbevares.

 

Vis mig din kogebog

Vis mig din kogebog, og jeg skal sige dig, hvem du er. Det er hipt at vise sin personlighed gennem udstilling af fx yndlingskogebøger og favoritporcelæn.

Læs også: Danskernes fornemmelse for design

Tekst  Sofie Tøttrup Rasmussen, Bolius

Foto  Lisbeth Holten, Hanne Gabel Christensen, Jesper Ray Manley, Christina Kayser Onsgaard