Skal man lave god mad, er der masser af hjælp at hente i den moderne teknologi. Dampovne, køkkenkværne andet køkkenudstyr indtager de danske køkkener.

“Det er virkelig på det område af køkkenfronten, at vi ser de rigtig innovative ting i øjeblikket,” fortæller Helle Fyllgraf, der er innovationsdirektør i Invita. De nye tendenser kommer for eksempel til udtryk inden for ovne og kogesektioner. Køkkenudstyr skal være mere og mere avanceret.

Flexinduktion

Det nyeste indenfor kogeplader er flexinduktion, hvor man stiller sine gryder, hvor man vil, hvorefter pladen selv registrerer, hvor der skal opvarmes.

Dampovne

Inden for ovne er især dampovnen et af de nye vidundere, der dog tager en gammel metode i brug. “De fleste kender tricket med at hælde vand i en beholder i bunden af ovnen.

En dampovn har den funktion indbygget, og det bevirker, at vitaminer og smag beholdes i grøntsager og fisk, og at brødet får den helt rigtige, sprøde skorpe,” siger Helle Fyllgraf.

Læs også: Få bageekspertens tips til det HELT rigtige udstyr

Kaffe fra hanen

Den såkaldte Quooker, der giver 100 grader varmt vand direkte fra hanen, har også for alvor fået plads i danske køkkener. Bruger man den, tager det to sekunder at lave kaffe eller te. Skal man for eksempel koge pasta, æg eller dampe grøntsager, så er vandet direkte fra hanen varmt nok, hvilket sparer tid.

Køkkenkværnen

En indflytter i de danske køkkenvaske er den stadig mere populære køkkenkværn. Alt organisk køkkenaffald som kartoffelskræller, madrester og kaffegrums ryger i kværnen og videre direkte i kloakken.

Affaldsmængden bliver på den måde væsentligt reduceret, og intet ligger og lugter i skraldespanden.

Læs også: Så er vandhanen en ren fornøjelse!

Mandeting og teknisk blær

Savner man køkkengadgets, der giver køkkenet lidt ekstra, så har salgs- og marketingschef hos Vordingborg Køkkenet, Mads Skjoldby, et par bud: “En indbygget radio i soklen på køkkenskabene er altså blæret at have. Det samme gælder for jalousiskabet med elektrisk motor. Her kører lamellerne op og ned af sig selv; noget som måske nok især mænd vil kunne se det sjove i,” lyder det

Tekst  Karen Albertsen

Foto  Quooker Skandinavien