Diffusionsåben maling til fugtige vægge

Spørgsmål om maling af vægge i en kælder, der tidligere har været fugtig.

Hvilken maling skal vi bruge i kælderen, når væggene tidligere har været fugtige?

Vi har kælder under vores villa 😊 Væggene har været fugtige og gulvet blev vådt, når vi stillede noget tætsluttende på det.

Men i sommeren 2014 lagde vi omfangsdræn og det ser ud som om det virker. Nu vil vi gerne male vægge – og evt. også gulvet. Men hvilken form for maling skal vi anvende, så vi er sikre på at vi ikke spærre evt. fugt inde og ødelægger væggene/gulvet?

Hilsen Bitten Troest

Læs også: Bungalowens kælderbad blev til luksus og funktion i ét

Svar

En kælder under jordniveau er stort set altid et problem, men I har gjort det helt rigtige, ved at lave dræn !
Vi går ud fra at det er en gammel kælder og at den har været malet før og måske mange gange, så hvad den er malet med og hvor diffusionstætte de malingslag kan være, er ikke let at vide og jo.. flere malingslag , jo.. mere diffusionstætte er lagene blevet.
Så man kan risikere at netop denne sidste lag maling, uanset hvor diffusionsåben den er, at det netop er denne lag, der er skyld i at, det kommer til at skalle kraftig.

Men produkter som, Silikatmaling, Siloxsanmaling, Murmaling og Kalk er særdeles diffusionsåbne og visse af disse produkter findes også til indvendig brug, altså uden fungicider, som kan være allergi frembringende.

Men skal kælderen ikke bruges til beboelse, kan det måske være godt med lidt fungicider i malingen. Fungicider er mug og skimmelhindrende.

Håber svaret kan lede jer lidt på rette vej og god arbejdslyst.

Med venlig hilsen Lilian Beck, Danske Malermestre

Danske malermestre logo

Læs også: Test: Her er Danmarks bedste vægmaling

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]