Mal de gamle krukker og få et nyt look

Når de gamle krukker blive afskallede, jordslåede og triste at se på, kan de trænge til en opfrisker

Nogen vil fristes til blot at smide krukkerne ud og købe nogle nye, andre vil give de gamle krukker en forvandling; og forvandlingsarbejdet er faktisk både sjovt og nemt.

Forårsmånederne er et godt tidspunkt, at hygge sig med opgaven.

Læs også: Krukker i stærke farver

Alt kan shines op

Terracotta krukker, støbte cementkrukker, zink krukker og plastik krukker. Der findes mange varianter, og alle kan shines op.

Gamle krukker

Mal billige krukker så de ligner en million

Har du en stak gamle krukker på lager, kan du med få kneb få dem til at udstråle en million. Mal de gamle krukker, så de ser patinerede ud og giver sjæl til din have.

Alt efter hvilken udseende du er ude efter, kan du lige efter malingen tørre eller skylle noget af malingen af igen. Du kan også forsøge dig med at slibe let med en grydesvamp for at få struktur frem i overfladen.

Det antikke look får du frem ved at give krukken flere fortyndende lag maling, hvor du indimellem lagene tørrer en del af malingen af.

Det gode ved selv at male sine krukker er, at du kan lave om på udseendet, så tit du vil, så længe laget af maling ikke er for tykt.

Gammel krukke

Læs også: Blomster i krukker

Brug en holdbar maling

For at opnå et naturligt og dækkende look, kan du bruge almindelig akrylplast vægmaling med lav glans. Akrylplast maling holder, selvom du skrubber krukkerne fri fra alger gennem årene. Der er ingen fare ved at fortynde malingen med vand, det giver blot et mere fortyndet lag, som giver et anderledes look.

Glaserede krukker skal behandles lidt særligt. Krukkerne skal først have et bundlag af dækkende maling, hvorefter mailingen skal have et par dage til at hærde. Når malingen er hærdet, kan du arbejde videre med det ønskede look. God fornøjelse.

Gammel krukke med nyt look

Læs også: Syvkål i dag og dengang

Tekst  Tekstspot

Foto  Gitte Højbjerg