Dette er en sponsoreret artikel fra Garant

Vil du have de bedste råd til køb af markise?

Det er ved at være højsæson for en bestemt type luksus, nemlig markiser. Med en markise kan du forlænge dine sommeraftener, og nyde det lunere vejr i skygge for solens skarpe stråler – men hvad skal du egentlig være opmærksom på, inden du investerer i en markise?

Produktchef hos Garant Kristian Drachmann giver dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at investere i en markise til din bolig.

En markise er en investering i luksus til din bolig, og det er derfor vigtigt, at du undersøger, om markisen lever op til en række forhold, så du er sikker på at få en holdbar løsning, der passer til din bolig. Vejret er meget omskifteligt i et land som Danmark, og ifølge Kristian Drachmann er det derfor vigtigt at du vælger en markise, som kan holde til vind og vejr.

”Din markise skal først og fremmest være robust, så den kan modstå det danske sommervejr. Og i forlængelse deraf, er det en god idé, at du tjekker, om markisen kræver meget vedligeholdelse. Det kan nemlig fortælle dig meget om både funktionalitet og levetid. Derudover skal du undersøge, om der er garanti på markisen, så du ikke står med en defekt markise, hvis uheldet skulle være ude. ”

Markise Garant

Når du skal investere i en markise til din bolig, anbefales det ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Der er nemlig mange fordele at hente ved at investere i en markise, der er lavet i en god kvalitet, og som holder sæson efter sæson.

”Jeg vil anbefale, at du går efter kvalitet frem for pris. For nok er en kvalitetsmarkise umiddelbart dyrere end en middelmådig model, men til gengæld holder den meget længere og er langt mere funktionel” siger Kristian Drachmann.

Overvej dit gør-det-selv projekt en ekstra gang

En anden væsentlig ting at overveje inden købet af en markise er muligheden for montering. En markise er vanskelig at bakse rundt med, når den skal sættes op. Dertil kommer, at en markise skal være rigtigt monteret, så den sidder forsvarligt. I værste fald kan markisen nemlig falde ned og rykke noget af muren med sig. Og hverken forsikring eller garanti dækker skaderne, hvis de skyldes forkert montering.

”Når du foretager en så markant investering, så skal alt naturligvis være i orden. Og selv en garvet gør-det-selv mand bør afholde sig fra at montere sin nye markise på egen hånd. Derfor anbefaler vi altid, at du får en professionel til at sætte den op for dig, så det sker efter alle kunstens regler”, siger Kristian Drachmann.

Markise Garant

Med tanke på de skader, der kan opstå ved forkert montage, anbefaler Kristian Drachmann, at du får en fagmand til at vurdere, hvilke løsninger der passer bedst til dit behov og din bolig, inden du kaster dig ud i købet af en markise. Du kan få et gratis rådgivnings- og opmålingsbesøg af en montør fra din lokale Garant, hvor du får gode råd på stedet, og hvor montøren samtidig kan sikre, at der ikke opstår problemer i forhold til udhæng, murværk, døre m.m.

Screens – det udvendige rullegardin

Er dit behov ikke at få et skyggefuldt uderum, men mere at bremse generende sollys og varme i at trænge ind i huset, er screens det rigtige alternativ. Screens er en form for udvendigt rullegardin, som bremser solen før den når dine vinduer, og samtidig bevarer det frie udsyn indefra.

Kristian Drachmann fortæller; ”Vi ser flere og flere kunder, der foretrækker screen-løsninger. I moderne huse, hvor isolationsevnen er høj, kan solopvarmning være et problem. Når først varmen er kommet ind kan den være svær at slippe af med, hvis ikke man vil lave gennemtræk i huset. Og har man eks. børn, der sidder og leger på gulvet, er træk jo ikke det bedste. Derfor monterer vi mange screen-løsninger”.

Markise Garant

Styr din markise og screens med din smartphone

Til de mest moderne markiser og screens, kan der købes en række forskelligt tilbehør. Ting som vindautomatik, der automatisk ruller markisen ind når det blæser for kraftigt, terrassevarmere, lys m.v. er blot nogle af eksemplerne. Det sidste nye er styring af alt udstyret via din smartphone, tablet eller pc – uanset hvor i verden du befinder dig. Med en simpel boks tilsluttet netværket i dit hus, kan du få kontrol over alt fra dine Velux-vinduer til dine gardiner, belysning, garageport og meget meget mere.

Systemet, som kommer fra Somfy, hedder TaHoma og består af en kontrolboks samt adgang til softwaren, hvor du kan styre alle funktionerne. Hør nærmere om produktet i din lokale Garant eller læs mere her.

Markise Garant

Læs mere om markiser og book et gratis besøg af Garants gardinbus på garant.nu.

Fem gode råd om markiser og screens
1. Sørg for, at vælg en markise med en kraftig aluminiumsprofil
2. Vælg en markise med en gennemfarvet akryldug
3. Undersøg om din markise er kromatiseret og lakeret
4. Vælg en markise, der er nem at betjene, fx med din smartphone
5. Sørg for, at din markise er stor nok til både familie og gæster