Dette er en sponsoreret artikel fra Alux A/S

En markise er genvejen til skønne stunder udendørs

Vi danskere elsker at få dagslys ind i vores bolig, og vi har de senere år bygget huse med meget store vinduespartier og sågar hele facader af glas. Der er imidlertid opstået et lille problem – vi får det for varmt! Heldigvis kan det løses med smukke, enkle midler i gennemtænkte løsninger, der tilfører din bolig værdi på flere måder.

Om vinteren er det dejligt med lys og lidt ekstra varme fra solen, men om sommeren får vi brug for afkøling, da sollys på så store glaspartier simpelthen overopheder vores huse. Og med de nye og tættere energivenlige boliger bliver problemet endnu større, fordi vi i Danmark ikke har den store tradition for klimaanlæg. Det gør det svært at komme af med overskudsvarmen, og skulle vi have et klimaanlæg, så fører store vinduer og sommervarmen til energimålere, der snurrer mere end almindeligt lystigt.

Læs også: Få flere magiske sommeraftener med en markise

Unknown-1

Sænk varmepåvirkningen op til 85 %

Ved at montere en udvendig solafskærmning i form af fx en markise, solscreen eller persienne sikrer du, at hverken solens stråler eller varmen når dine glaspartier. Det gør det langt nemmere at styre temperaturen, da glassene ikke længere bliver varmet op. Faktisk sænker det varmeeffekten med op til hele 85 %!

Alux A/S er et af de firmaer, der har stor erfaring på det danske marked med en lang række løsninger, der er udviklet og tilpasset det nordiske klima og udfordringer. Her finder du en række løsninger til solafskærmning med den nyeste elektronik og automatik. Dermed kan du få en bolig, der passer sig selv året rundt, og byder på et behageligt indeklima selv på de mest solrige dage. Vel og mærke samtidig med, at du sparer på energiforbruget.

Alle Alux-løsninger er samtidig nemme at vedligeholde. Fx er alle markiser imprægneret, falme- og nanobehandlet så de er smudsafvisende og samtidig sikrer materialet, at markiserne kan tåle at tørre, når de er rullet ind i selve kassetten

Unknown

Læs også: Monster markiser

Hvilken løsning skal du vælge?

En rigtig god løsning for de fleste vinduespartier er udvendige persienner, solscreens eller markiser. Hvis du har en udestue eller andre glaspartier, hvor både tag og sider skal skærmes, er en skinnemarkise en optimal løsning. Drejer det sig om større vinduespartier eller terrasseområder, er knækarmsmarkisen en sublim løsning.

Med en knækarmsmarkise får du nemlig fuld solafskærmning samtidig med, at du skaber et område under markisen, hvor du frit kan bevæge dig rundt eller placere møbler. Det betyder et naturligt, hyggeligt område med læ for sol såvel som regn og dug og en mulighed for at holde på den sidste varme på lange sommeraftener. Men en markise forlænger ikke kun dagene, den forlænger også sommeren, fordi den er med til at skabe et tørt og mere varmt klima, når du kørt ud. Og sidst men ikke mindst, så kan du stadig nyde udsigten fra stuerne, fordi en markise kun tager et minimum af udsynet i toppen af et vinduesparti, når den er kørt ud.

Unknown-2

Styr din løsning, som du vil

Fælles for alle løsningerne er, at de kan automatiseres med en sol- og vindautomatik. Styringer kan være med indvendige faste kontakter eller fjernbetjening med håndsender eller via din smartphone. Ligesom løsningerne fra Alux kan kobles sammen med eventuelle klimaanlæg for at sikre optimal temperatur og indeklima døgnet rundt.

Se mere om dine muligheder på www.alux.dk

Læs også: Monster markiser