Dette er en sponsoreret artikel fra ALUX

En Silkeborg Markise giver dig mere ud af sommeren

Vi danskere holder meget af, at sidde ude på terrassen eller altanen og nyde de lune sommeraftner, og de fleste af os ville nok også ønske, at der var mange flere af de aftner. Det er muligt, både at få mange flere timers dansk sommer og mere nytte af din terrasse eller altan, med en god overdækning. Den kan skærme for den faldende dug om aftenen og for den bagende sol midt på dagen, som kan være hård midt på sæsonen.

Silkeborg Markisen er en unik solafskærmningsløsning, der tilbydes af Silkeborg-virksomheden Alux A/S. “Vi har designet en markiseløsning i 4 standardstørrelser, for at imødekomme danskernes efterspørgsel på en løsning i solid kvalitet til en stærk pris”, fortæller direktør Bill Jensen og fortsætter: “Kunden har mulighed for at få en personlig markise, gennem valg af dugfarve, automatik og ekstra udstyr – og størrelsen kan altid tilpasses individuelle ønsker. Det er vigtigt for mange af vores private kunder, at forarbejdet er gjort, og de kan få en gennembearbejdet løsning, der er nem at gå til. Det får de med en Silkeborg Markise.”

Læs også: Monster markiser

Undgå for høje temperaturer inde i huset

Hvis du vil have størst muligt udbytte i forhold til varmeregulering, skal solafskærmning helst monteres udvendigt. Indvendig afskærmning som gardiner og persienner skygger fint nok, men solens stråler afgiver virkelig megen varme gennem vinduernes glas. Varmen spreder sig til andre rum i huset, og det kan blive ulideligt, at opholde sig i huset i højsommeren. Du kan undgå dette ved at placere solafskærmning på den udvendige side af vinduesglasset, så varmepåvirkningen reduceres med op til 90%. På den måde har du større mulighed for at justere temperaturen i rummet.

Et andet problem er, at solens stråler hurtigt kan blege tæpper og møbler. Med en markise skærmer man for de direkte stråler, men bibeholder lysindfaldet i rummet. Man får samtidig en hyggelig oase at opholde sig i udendørs. Derfor er denne form for solafskærmning ideel for de fleste.

Læs også: Sæt en unik farve på din markise

Silkeborg Markisen er en virkelig populær markise, og det er der flere gode grunde til. Konstruktionen er stærk og stabil med knæk-arme, der holder dugen oppe og i spænding, når markisen er kørt ud. Knækarmene ligger under dugen og giver derfor et større “rum” under markisen. Et rum, der indbyder til utallige hyggestunder morgen, middag og aften. De stærke alu knæk-arme har en levetid på op til 25 år, så med en Silkeborg Markise er du dækket rigtig godt i længe.