Top moderne nybyg med masser af plads til hygge

Mantraet for ejerne var at bygge innovativt og moderne og frem for alt skabe hyggelige leverum i deres nye, store hus

Se, hvordan arkitekt Rasmus Bak fik balanceret disse ønsker.

Et yngre par købte for fire år siden en kuperet dobbeltgrund tæt på strand, skov og naturfredede områder. Målet var at få bygget deres drømmehus. Eneste hage var bare, at Esben drømte om en stram, moderne villa, mens Jeanett forestillede sig en patriciervilla med bløde linjer og et ordentlig skud hygge.

Læs også: En bondegård der har fået et nyt liv

 

Og løsningen blev…

─ Jeg sagde igen og igen, at selv om vi havde tænkt os at bygge stort, så ville jeg have et hyggeligt hjem, så vi ikke kom til at føle, at vi boede i en virksomhed, fortæller Jeanett og tilføjer, at kompromisset blev, at parret fik bygget et hus, der udefra måske ligner en super moderne kube, men som indeni og på facaden er domineret af naturmaterialer som træ og sten, der giver et organisk, stofligt udtryk.

─ Og så er materialerne jo anvendt i en planløsning, der både er praktisk, smuk og lægger op til intimitet og hygge, fortæller Jeanett. Der er fx visuel og auditiv sammenhæng mellem en del af stueetagen og første sal, fordi førstesalens stue ligger tilbagetrukket i forhold til spiseafdelingen lige under, så der er åbent mellem de to etager.

Smukke detaljer fra facaden

Se mere fra dette hus hos Danske BoligArkitekter

Velkomne benspænd

Parret vidste fra begyndelsen, at de bedst kunne få alle deres drømme, krav og visioner omkring huset opfyldt, hvis de hyrede en arkitekt.

─ Arkitekttegnede huse er ikke kun for direktører. Mursten koster det samme, uanset hvordan man stabler dem, men der er stor forskel på de rum og den livskvalitet du får, når du bygger noget nyt. Og hvem kunne bedre sikre os gode, gennemtænkte rammer end en professionel, siger Esben og understreger med resultatet in mente, at han ikke ville drømme om at spare penge på arkitektposten.

Valget faldt på Rasmus Bak fra BAKS ARKITEKTER og medlem af Danske BoligArkitekter. Rasmus er kendt for at arbejde med stemning og stoflighed i arkitekturen, og ud fra parrets eget oplæg og en grundig besigtigelse af grunden gik arkitekten i gang med at tegne det 376 kvadratmeter store hus.

Flot lysindfald i stuen

Det store gulvtæppe er dejligt blødt at sidde på, når der leges i gulvhøjde med børnene, og har desuden akustiske kvaliteter. Reolsystemmet Grid er fra Montana, mens den rummelige sofa hedder Match og er Prostoria. Sofabordet Coffee Table designet af Isamu Noguchi. Lampen er designet af Tom Dixon.

Se flere af arkitekt Rasmus Baks projekter her

Højt til loftet over spisebordet

Det 3,5 meter lange spisebord i gamle gulvplanker, der er lavet af arkitektens bror Claus Bak, er placeret i den del af huset, hvor der er kig op til næste etage. Over bordet hænger Hopelamper fra Luceplan, som fremhæver det dobbelthøje rum.

Det faktum, at grunden er meget kuperet, så arkitekten kun som et positivt benspænd, der var spændende at spille op til.

─ Det er altid rart, når naturen, udsigten eller naboens hus giver dig nogle udfordringer, som du skal løse og inkorporere i udformningen. Her betød den kuperede grund, at villaen kunne få hele tre etager, uden at bygningen ville syne bombastisk, fordi baghaven er i niveau med stueetagen og forhaven i niveau med kælderetagen, siger arkitekt Rasmus Bak.

Flot brug af beton på brændeovnen

Brændeovnen er placeret, så den virker som rumdeler og kan nydes både fra køkkenalrummet og pejsestuen. Muren er pudset op i fliselim og har næsten samme grå, rå look som betongulvet. Grand Danois’eren Emil er en hund, der nærmest kræver et stort hus at bo i.

Solid belysningsplan

Parret sværger på indretningssiden til kontraster. De rene, arkitektoniske linjer, stueetagens rå betongulve og minimalistiske køkken er blødt op med møbler og vinduesrammer i egetræ, ligesom især førstesalen og facaden byder på skifer og andre natursten med bløde konturer og changerende nuancer.

Udover at tænke i kontraster, har parret i fællesskab med arkitekten arbejdet med lyssætningen af huset. Samtlige lys ude og inde kan vippes, drejes og dæmpes.

─ Lys giver varme og kaster skygger, der giver liv i indretningen. For os bliver et fedt rum først rigtig fedt, når lyset er tænkt ind i arkitekturen og skaber rumlige oplevelser, slutter Jeanett.

Badeværelset

Parret holder meget af at rejse og gerne på wellnessmåden. Derfor er der skruet op for spa- og kurstemningen i deres badeværelse. Indretningen er holdt enkel, så hvert et møbel og alle materialer får lov at træde frem. Stenene på væggen hedder Stonepanel og er fra Kongebro, mens gulvet er skifersten med en struktur, der føles behagelig at gå på. Skiferen er blevet imprægneret, så den ikke suger vand til sig. Fritstående badekar og vask er fra Copenhagen Bath.

Se også Maritim livsnyderbolig ved Lillebælt

Fakta om villaen

Familien fik: En arkitekttegnet villa på 376 m2 inkl. kælder. Huset indeholder to stuer, køkkenalrum, to børneværelser, tre badeværelser, forældresoveværelse, kontor, entré, bryggers, kælderrum, garage, tagterrasse og terrassedæk.

Proces: Familien gav et oplæg til arkitekt Rasmus Bak fra BAKS ARKITEKTER, der herefter tegnede villaen. Parret hyrede en entreprenør til at styre byggeriet.

Materialevalg indvendigt: Gulve i stueplan poleret beton, gulve første sal egetræ og naturskifer på badeværelserne. Herudover bl.a. Stonepanel sten fra Kongebro på badeværelsesvæggen.

Materialevalg udvendigt: Facade muret op i håndstrøgne tegl fra Petersen Tegl. Vindues- og dørrammer samt garageporte i egetræ.

Pris inkl. arkitekthonorar, materialer, arbejdsløn m.m.: 7 mio. kr.

Læs også: Disse hustyper er de dyreste – og disse er de billigste

Fakta om Danske BoligArkitekter

Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter, som er en sammenslutning af 80 selvstændige arkitekter over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet indenfor energioptimering af boliger og er dækket af en særlig ansvarsforsikring, der også dækker selvom arkitekten lukker sin virksomhed.

Se flere projekter på danskeboligarkitekter.dk

Danske Boligarkitekter logo

 

Tekst  Julie Vöge

Foto  Mikkel Hansen