Beregn selv om du kan få varmetillæg

Både som ejer og lejer af en bolig, kan du få varmetillæg, hvis du er folkepensionist og har en lav indkomst.

Prøv beregneren fra Bolius, der viser, hvor stort et beløb du kan få.

 

Er du folkepensionist og har store udgifter til varme og en lav indkomst, har du mulighed for at få varmetillæg fra kommunen – også selv om du bor i dit eget hus eller lejlighed. Både folkepensionister i ejer- og lejebolig kan således få tillægget som et tilskud til deres varmeudgifter.

– Har du en beskeden indkomst som pensionist, og er du samtidig belastet af en stor varmeregning, er der mulighed for økonomisk støtte fra kommunen. Hvis du eksempelvis bor alene og betaler 21.000 kr. i årlig varmeudgift, kan du – afhængig af din indkomst – modtage op til 9.000 kr. i skattefrit varmetillæg hvert år, forklarer ekspert inden for boligøkonomi i Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Læs også: Spar penge på dit varmeforbrug

 

Varmetillæg er til de dårligst stillede pensionister

Varmetillægget er baseret på din personlige tillægsprocent, som står på din pensionsmeddelelse, og dermed målrettet den økonomisk svageste del af folkepensionisterne.

Den personlige tillægsprocent går fra 0 til 100 og beregnes på baggrund af husstandens indtægt ud over folkepensionen. En tillægsprocent 100 giver maksimalt tilskud, men en tillægsprocent på 0 betyder, at du ikke kan få noget varmetillæg.

Er din personlige tillægsprocent lavere end 100, bliver varmetillægget reduceret, så en tillægsprocent på eksempelvis 75 procent giver en tilsvarende procentdel af tilskudsbeløbet.

Beregner viser, om du kan få varmetillæg

Jørgen Munksgaard Rasmussen har for Bolius – Boligejernes Videncenter lavet en beregner, der kan vise, om du har mulighed for varmetillæg.

Prøv beregneren her

Tekst  Kim Gregersen, Bolius – Boligejernes Videncenter

Foto  Per Arneche Jensen