Antallet af flytninger er steget med 60.000 de sidste ti år. Den positive udvikling i dansk økonomi er med til at øge danskernes mobilitet.

Læs også: Regeringens 2025-plan: Det betyder den for boligejerne

Flere og flere skifter bolig

Det er ikke nogen underdrivelse at kalde danskerne mobile. I hvert fald ikke, hvis man kigger nærmere på vores flyttemønstre. Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret, blev der registreret 7,6 pct. flere flytninger i 2017 end i 2007, en stigning på 60.000 flere flytninger om året. I alt blev der registreret 896.531 flytninger i 2017.

-Det er helt tydeligt, at der blæser positive vinde i dansk økonomi og på boligmarkedet, hvor handelsaktiviteten er steget de sidste ti år. Flere har fået mod og ikke mindst råd til at realisere deres flytteplaner i takt med, at renten er faldet og beskæftigelsen af steget, og det slår tydeligt ud i antallet af flytninger, siger Thomas Hovgaard.

Læs også: Derfor SKAL du have styr på dine ejendomsoplysninger

August er den foretrukne flyttemåned

Når det kommer til tidspunktet for, hvornår vi foretrækker at flytte, peger pilen tydeligt på august, hvor markant flest flytninger er registreret fra 2007 til 2017.

-Der handles forholdsmæssigt mange boliger i første halvår, hvor mange boligkøbere kommer ud af vinterdvalen og så har man typisk overtagelse efter sommerferien. Samme mønster ser ud til at gælde for lejemarkedet, hvor der er hyppigst skiftedag i august, muligvis på grund af studiestart på mange uddannelser, siger Thomas Hovgaard.

Tekst  C. Dahl

Foto  iStock