Fald i liggetid på hele det danske boligmarked

I det første halvår af 2017 var den gennemsnitlige liggetid lavere end sidste år, viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri

Undersøgelsen der også konkluderer, at boligmarkedet har genvundet fodfæstet med mindre tilbageholdenhed i yderområderne.

Over hele landet er der fremgang på boligmarkedet. Liggetiderne er faldet med mellem to og 24 dage i gennemsnit i hele landet. Bedst er det gået på Fyn, mens liggetiden kun er faldet med to dage i Midt- og Vestjylland.

Læs også: Antallet af bolighandler er steget med over 10 procent

 

Stor variation i liggetid

– Liggetiderne varierer stadig kraftigt mellem landsdelene, men det overordnede billede er positivt. Fremgangen har været størst på Fyn, i Nordjylland og i Nordsjælland, og det er især kærkomment i Nordjylland og på Fyn, der har kæmpet med lange liggetider, siger konsulent Maria Schougaard Berntsen, Dansk Byggeri.

Størst fremgang uden for de store byer

De ti kommuner, der har oplevet den største fremgang på boligmarkedet, er alle uden for de største byer i Danmark. Det betyder, at fremgangen er bredt forankret. Kerteminde, Nordfyns og Tønder kommune scorer højest og har alle oplevet et fald i liggetiderne på mere end to måneder. For Kerteminde kommune svarer det til, at der er blevet skåret godt en fjerdedel af liggetiden.

Desværre har nogle kommuner også oplevet tilbagegang, og her ligger Sorø, Struer og Herning i bund med mere end to måneders længere liggetider.

– Selvom der er sket en fremgang i alle landsdele, er der stadig forskel på kommunalt plan, og det er med til at gøre det svært at flytte til, drive virksomhed og skabe udvikling i de lokalområder, der er ramt af lange liggetider, siger Maria Schougaard Berntsen.

Læs hele analysen om liggetider her

Se hvor lang liggetiden er i din kommune

Læs også: GUIDE: Sådan øger du værdien på din bolig