Dette er en sponsoreret artikel fra Monera

Find den rigtige ejendomsmægler

Det er en stor beslutning, når boligen skal sælges, og hvad den bliver solgt for, kan have afgørende betydning for din fremtidige økonomi.

Mange vil gerne undgå salæret til en ejendomsmægler, men pengene kan være givet godt ud. Faktisk kan de i sidste ende føre til besparelser i det samlede regnskab, hvis man finder den rigtige ejendomsmægler.

Hvorfor bruge en ejendomsmægler?

Ejendomsmæglere kender boligmarkedet som deres egen bukselomme og er samtidig vante til at sælge. De gør det hver dag. Som privatperson er det en særlig begivenhed, når boligen sættes til salg, og for de fleste sker det få gange i livet. Vores erfaring er derfor ikke særlig stor.

Men, hvordan finder man så den bedste ejendomsmægler, som får boligen solgt hurtigst muligt og til højeste pris.

Læs også: Top og bund 10: Her er huspriserne steget og faldet mest – 2016

Vær velforberedt

Det er en god idé selv at indhente viden, inden du kontakter en ejendomsmægler. Undersøg hvilke mæglere, der ligger i din by og eventuelt i nabobyerne. Skal du sælge en bestemt type ejendom, for eksempel en landejendom, kan du med fordel finde mæglere, der er specialiserede indenfor det område.

Det næste skridt er at indhente information om, hvor gode de forskellige ejendomsmæglere er til at sælge. På boligsiden.dk og boliga.dk kan du søge på salg af boliger i dit område. Du kan også sammenligne priser og liggetider hos de forskellige ejendomsmæglere og se, hvor mange boliger de har solgt.

Hvad er afgørende for dit økonomiske overskud

Salgspris og liggetid er selvfølgelig helt afgørende, men salæret til ejendomsmægleren kan også variere helt fra 25.000 og op til 200.000 kroner. Overordnet kan man sige, at jo mindre du betaler, jo mere af arbejdet skal du selv gøre.

Står du selv for fremvisning af boligen og annoncering, mens ejendomsmægleren kun sørger for papirarbejdet, ligger beløbet i den lave ende, men overvej om det er pengene værd. Mange købere synes for eksempel, at det er ubehageligt, hvis ejeren er til stede, når de ser boligen, fordi de ikke føler sig frie til at tale om den.

Salæret er til forhandling

Det er en god idé at indhente tilbud fra forskellige ejendomsmæglere. På den måde kan du sammenholde salæret med den service du får. Det er også her, at muligheden for forhandling opstår. Har du flere tilbud, kan du lade det være op til ejendomsmæglerene at konkurrere om at få dig som kunde.

Samtidig er det vigtigt at lytte til din mavefornemmelse. Måske synes du, at en bestemt ejendomsmægler virker mest troværdig, men samtidig er prisen også højst. Det kan være fordi, det rent faktisk er en god ejendomsmægler.

Hvis du betaler 50.000 mere til en ejendomsmægler, men får solgt din bolig for 150.000 kroner mere end hos den billige, så har du jo stadig tjent 100.000 kr.

Læs også: Spar en formue: Forkort løbetiden på dit boliglån

Skriv ikke under på første møde

Ejendomsmæglere er gode til at sælge. Det gælder også i forhold til den service de tilbyder dig. Det kan være fristende at indgå en aftale med det samme og komme videre med processen, men det er altid en god idé at tage sig tid til at gennemgå et tilbud. Træf først en beslutning, når du har orienteret dig om det aktuelle boligmarked og dine muligheder.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Hos Monera har vi screenet over 5.000 ejendomsmæglere i Danmark og indgået samarbejde med over 120 lokale mæglere placeret over hele Danmark. Det gør os til landets største formidler af ejendomsmæglere.

Udfyld formen herunder og så sender vi et tilbud til dig fra 3 forskellige mæglere i dit nærområde. Du kan også gå ind på vores hjemmeside. Her er det også muligt at downloade vores gratis guide til et godt boligsalg.

Den ideelle ejendomsmægler

– Kender dit lokalområde og har fingeren på pulsen i forhold til prisudviklingen.

– Er god til salg og er generelt imødekommende og sympatisk. Føler du dig tryg ved personen, er der god chance for at køberen også vil føle sig tryg.