Flere danskere sætter huse til salg

6.062 nye huse blev sat til salg i løbet af maj måned, og det er første gang siden 2010, at vi befinder os på så højt et niveau

Det viser den nyeste udbudsstatistik fra Boligsiden.dk.

Det er et godt tidspunkt at sælge bolig på, og det er ikke gået husejernes næse forbi. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af nye huse på markedet peakede i maj måned. I alt 6.062 huse, der ikke har været på markedet i løbet af de seneste fem år, er nu en del af det samlede udbud af villaer og rækkehuse, der udgør 37.500 salgsemner.

Læs også: Sådan er reglerne for økonomisk hjælp fra forældre til børn

Usædvanligt højt niveau

”Niveauet er usædvanligt højt. Det overgår maj måned sidste år med over 25 procent, og samtidig er det første gang siden finanskrisen, at vi runder 6.000 nye boliger i en enkelt måned. I de to foregående år er udbuddet af nye boliger steget hen over maj og ind i juni, så det bliver spændende at se, om vi ser samme mønster i år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Graf over huse til salg

Hun påpeger, at stigende boligpriser i store dele af landet kombineret med, at sæsonen for boligsalget traditionelt set topper i forsommeren, er årsagen til udviklingen.

”De to faktorer skaber nogle meget høje niveauer for udbuddet af de helt nye salgsemner. Med andre ord tænker flere boligejere, at det kan være økonomisk fordelagtigt at sælge lige netop nu. Det gælder især for huse, men også for ejerlejligheder,” siger Birgit Daetz.

Læs også: Solen skinner på det nordjyske boligmarked

Boligkøberne er under pres

Boligkøberne har dermed fået flere nye huse at vælge imellem, når de jagter et nyt hjem. Samtidig er den danske økonomi i topform, og begge dele er med til at sætte ekstra fut under boligmarkedet, vurderer Birgit Daetz.

”De nye salgsemner giver en oplevelse af, at markedet er i konstant bevægelse, og det holder køberne til ilden. Samtidig ser vi, at salgstiden falder, og det indikerer, at købelysten også er stærk. Boligkøberne ved, at det er sælgers marked, så hvis man skal positionere sig gunstigt, når der kommer nye emner på udbudslisten, skal man være godt forberedt, så man kan handle hurtigt. Skal man købe i en af landets større byer, er der ikke meget betænkningstid, som markedet ser ud lige nu.”

Udbudsstatistik hver måned

Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer, f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs også: Boligejere sparer tusindvis af kroner på omlægning af realkreditlån

Tekst  Boligsiden.dk

Foto  Boligsiden.dk