Fornuftigt at fortsætte Boligjobordningen

Dansk Byggeri glæder sig over, at Dansk Folkeparti ønsker en permanet Boligjobordning, der favner alle former for håndværksarbejde. Det vil gøre sort arbejde hvidt, og give lokal aktivitet i trængte yderområder

Der er flere fordele ved Dansk Folkepartis ønske om at gøre Boligjobordningen permanent og udvide den til også at omfatte flere håndværksydelser end energi- og klimatiltag. Det mener Dansk Byggeri, der glæder sig over Dansk Folkepartis udmelding.

Læs også: 10 gode råd til din første økonomi

– Det er en god ide at gøre ordningen permanent, fordi både virksomheder, boligejere og lejere skal vide, hvad de kan regne med. Den usikkerhed det giver, når man hele tiden tænder og slukker eller ændrer en ordning, gør at man som forbruger hele tiden bliver i tvivl – gælder den eller gælder den ikke, dækker den eller dækker den ikke den her opgave, jeg gerne vil have løst. Den usikkerhed smitter også af på virksomhederne og deres ansatte. En permanent ordning giver tryghed for alle parter, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, og uddyber:

– Ordningen har også haft en stor effekt på det sorte arbejde. De trælse opringninger, hvor håndværksmesteren bliver nødt til at sige nej tak til en opgave uden regning faldt betydeligt i omfang, da ordningen var bredere end den nuværende grønne ordning, og den positive udvikling vil genstarte med en permanent ordning. Erfaringerne fra Sveriges tilsvarende ordning viser det entydigt.

Læs også: Salget af sommerhuse brager derudaf

Boligjobordningen skaber også lokale arbejdspladser

Samtidig vil ordningen også gøre en forskel i særligt landets yderområder.

– Der er flere steder i landet, som ikke har problemer med at rekruttere ansatte, men derimod fortsat har udfordringer med at fylde ordrebogen. Her har Boligjobordningen vist sig at skabe lokal aktivitet, arbejdspladser og praktikpladser til unge på erhvervsskolerne. Man skal huske, at ordningen faktisk havde størst brug i Nord- og Sydjylland. Den udvikling vil en permanent ordning være med til at fastholde, siger Torben Liborius.

Han peger også på, at ordningen for mange danskere har været en hjælp i dagligdagen.

– Både ældre mennesker og børnefamilier, som måske ikke har enten kræfterne eller tiden til at vedligeholde huset, de får også med en permanent ordning en hjælpende hånd, der gør det mere overkommeligt for dem, at købe sig til hjælp.

Læs også: Top og bund 10: Her er huspriserne steget og faldet mest – 1. kvartal 2016