GUIDE: Sådan øger du værdien på din bolig

Går du med salgstanker, kan du selv gøre rigtig meget for at forøge værdien af din bolig.

Foråret er på vej og vi går mod lysere aftener og højere udendørstemperaturer. I foråret 2016 var der en stor fremgang i hussalget, hvis man sammenligner med foråret 2015. Eksempelvis blev der i Region Sjælland solgt 19% flere huse i 2016, end der gjorde i 2015. Det var dog ikke kun i Region Sjælland, at hussalget steg, da Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland oplevede også fremgang.

Forårsmånederne er mange bekendt også de måneder, hvor der for alvor kommer gang i hussalget. Hvis du er en af de mange danskere, som ønsker at sælge din bolig i 2017, er foråret den mest oplagte periode, da dit hus har mulighed for at fremstå mere attraktivt end i de kolde og triste vintermåneder.

Såfremt du ønsker at sælge din bolig, kan du med en række nemme tilrettelser øge værdien på din bolig. Ved at følge de 10 nedenstående tips, vil du nemt og hurtigt få muligheden for at øge værdien af din bolig.

Læs også: Solceller bliver igen nedprioriteret

#1 – Få alt det basale på plads først

Noget af det nemmeste – og vigtigste – er, at du sørger for, at din bolig fremstår ren og nydelig. Selvom dette kan virke som en selvfølgelig, er det ikke altid, at dette bliver overholdt. Inden en eventuel fremvisning bør du sørge for, at der er luftet ud, gjort rent og ryddet op i din bolig. Selvom det muligvis virker som en mindre detaljer, kan dette have markant betydning for dine salgsmuligheder.

#2 – Skab lyse og åbne rum

Lyse, åbne rum giver et bedre førstehåndsindtryk end et mørkt og lukket rum. Det kan derfor godt betale sig at male væggene hvide, da rummet samtidig vil virke større, end hvis væggene havde mørke farver.

#3 – Fjern K1-, K2- og K3’ere

K1, K2- og K3’ere er navne på en række skader på din bolig. En K3 skade ses som værende den mest alvorlige og en K1’er er den mindst alvorlige. Hvis det fremgår af tilstandsrapporten, at der er nogle af disse skader på dit hus, vil det ikke kun begrænse mulighederne for et eventuelt hussalg, det vil også minimere den pris, du eventuelt kan få for din bolig.

Eksempel på K1

  • Mindre revner i mur og loft
  • Skæve tagsten

Eksempel på K2

  • Større revner i muren
  • Revner i gulv (Både indendørs og udendørs)

Eksempel på K3

  • Skader i badeværelse, som kan forårsage vandskade
  • Huller i vægge, som kan betyde, at der trænger vand ind i huset

Bonustip

Er der risiko for, at der kan trænge vand ind i din bolig gennem eventuelle huller, bør du straks undersøge, om din husforsikring dækker.

Læs også: 3 tips: Sådan slipper du for støj fra din varmepumpe

#4 – Investér i huset

Endnu en mulighed du har, for at øge værdien på din bolig, er at investere i denne. Eksempelvis kan det godt betale sig at efterisolere boligen. Du vil muligvis finde et nyt køkken som værende mere interessant end at skulle isolere din bolig. Dog vil du ved isolering af boligen kunne spare mange penge på varmeregningen, da din bolig vil have lettere ved at holde på varmen, hvis denne er isoleret.

Bonustip

Der er flere måder, hvorpå du kan spare på varmeregningen. Udover isolering kan det også betale sig at investere i en varmepumpe, som i høj grad også vil gøre din bolig mere værd.

#5 – Sørg for at haven er pæn og indbydende

Det første, en potentiel køber ser, er din have. Førstehåndsindtrykket kan være afgørende og bør i høj grad prioriteres højt. Før en eventuel fremvisning bør du derfor have slået græsset, ryddet op i haven og eventuelt have købt nogle blomster og planter, som får din bolig til at fremstå mere hyggelig og dermed mere attraktiv.

#6 – Gør attraktiv for alle

Du ved ikke hvilken potentiel køber, som kommer og ser dit hus. Det kan derfor være en god idé at indrette dit hus, så det fremstår attraktivt set ud fra et objektivt synspunkt. Du bør derfor ikke tage nogle chancer med indretningen, da alle potentielle købere skal kunne se sig selv som ejer af boligen.

Læs også: Lene Beier om sit store byggeprojekt

#7 – Vedligeholdelse er nøglen

Står du på nuværende tidspunkt ikke til at skulle sælge dit hus, kan det dog stadig betale sig at forberede sig på et eventuelt hussalg. Du bør derfor altid sørge for, at dit hus er vedligeholdt. Sker der eventuelle K1, K2 eller K3 skader, bør der tages hånd om disse med det samme. Hvis du en dag står og skal sælge dit hus, vil det blive meget omkostningstungt for dig, hvis du skal fikse alle skaderne af en omgang.

Ved at vedligeholde din bolig, vil du vise en potentiel køber, at du har bekymret dig om boligen og i det hele taget været en god ejer af boligen.

#8 – Boligen skal være hyggeligt indrettet

Selvom du muligvis ikke bor sådan til daglig, bør du gennemgå dit hus før en eventuel fremvisning. Ved at indrette din bolig til en eventuel fremvisning, vil du få boligen til at fremstå mere attraktiv, da køber får mulighed for at se, hvordan boligen ser ud, når den er indrettet.

#9 – Din entre skal være ryddet og nydelig

Din have er som nævnt det allerførste indtryk, en potentiel køber får af din bolig. Noget som kan være mindst lige så vigtigt, er måden din bolig præsenteres på, første gang en potentiel køber træder ind. Ofte er det din entre, som er det første rum, der vil blive vist til fremvisningen. Overvej derfor at fjerne overtøj, som muligvis skaber et rodet indtryk i din entre. Det er dog ikke kun overtøj. Står der sko og støvler i gangen, bør disse også enten sættes i et rum for sig selv eller stilles på en måde, så de ikke giver ret rodet indtryk af din bolig.

#10 – Giv de slidte gulve en omgang

Har du trægulve i din bolig, vil disse over årene miste det flotte look. Et trægulv er på hårdt arbejde hver dag, da man dagligt er i berøring med dette. Et nyslebet trægulv vil ofte have et lysere look end et nedslidt, hvilket også vil lyse rummet op og få rummet til at virke større. En gulvafslibning behøver ikke at være omkostningstungt og det er ydermere også muligt at indhente gratis og uforpligtende tilbud fra flere firmaer.

Flere penge og hurtigere salg

Ved at benytte 10 ovenstående tips, vil du i høj grad øge din muligheder for et eventuelt salg af din bolig. Udover at dine chancer for salget vil være betragteligt højere, vil der også være større chance for, at du hurtigere får solgt din bolig og at du samtidig får hævet prisen på denne.

Læs også: Hvor meget kan de gamle vinduer repareres?

Se også infografikken fra Greenmatch.dk her:

Infografik

Tekst  Greenmatch.dk

Foto  Gitte Højbjerg