Dette er en sponsoreret artikel fra Monera

Har du den bedste bank?

Har du på fornemmelsen, at din bank presser citronen lidt rigeligt, når nye aftaler indgås? Har du fået nej til et lån, eller er du træt af at tale med en ny bankrådgiver, hver gang du henvender dig?

Så kan det være en god idé at undersøge markedet og måske skifte bank.

Loyale kunder taber penge

Mange danskere har den samme bank i rigtig mange år, måske endda hele livet, og det betyder, at vi er meget loyale bankkunder. Konsekvensen er, at bankernes incitament for vedvarende at tilbyde os konkurrencedygtige priser er lav.

Ifølge Konkurrencestyrelsen kunne de fleste danskere spare op til 12.000 kroner årligt, hvis deres bankaftaler blev gennemgået.

Afklar dine behov

For at finde frem til den bedste bankløsning for dig, er det nødvendigt at have et overblik over din nuværende økonomi. Det handler blandt andet om, hvilke låneomkostninger du har årligt, og hvad du betaler i gebyrer. Det kan også være, at du har andre økonomiske aktiviteter samlet hos banken, for eksempel forsikringer og pensionsopsparing, som med fordel vil kunne optimeres.

Læs også: Det her bekymrer boligejere mest

På fornavn med din bankrådgiver

I takt med at banker har måttet effektivisere og optimere forretningsgange, er den personlige bankrådgiver blevet lidt af en luksusvare, der ikke er tilgængelig for alle kunder, særligt i de større banker.
For nogle mennesker er det helt fint. De foretrækker en nem online bankløsning, men for andre kan det være en frustrerende oplevelse.

Hvis du overvejer at skifte bank, er det derfor vigtigt at gøre op med dig selv, hvad der betyder noget for dig.

Der findes omkring hundrede banker i Danmark, og de er meget forskellige. I den lokale sparekasse, får du en mere personlig kontakt, men måske er det vigtigere for dig at have en bank med filialer over hele landet, eller en online bank med fokus på lave priser.

Se her en liste over kundetilfredsheden i de største banker i Danmark.

Læs også: Forkert boligareal i BBR kostede sælger 150.000 kr.

Sådan skifter du bank

Når du vælger at indhente tilbud hos nye banker, vil de gerne have et indblik i din økonomiske situation. Den nye bank vil derfor bede om de seneste lønsedler, den sidste årsopgørelse og lignende. De spørger også typisk ind til din jobsituation og ønsker i det hele taget at få et overblik over dine indtægter og udgifter. Har du en god kreditvurdering, kan du bruge den til at forhandle priserne ned på lån og andre bankudgifter.

Når du så har valgt din favoritbank, foregår det rent praktisk sådan, at du underskriver en overdragelsesaftale med den nye bank, som til gengæld sørger for, at du får oprettet de nødvendige konti, inklusiv en NEM-konto. De giver også information om dit bankskifte videre til din arbejdsgiver, og sørger for at eventuelle betalingsaftaler hos Nets bliver flyttet.

Det eneste du selv skal huske på, er at ændre betalingsoplysninger de steder, hvor du har abonnementer, for eksempel hos Netflix, AppStore og Fitness centret.

Læs også: Spar en formue: Forkort løbetiden på dit boliglån

Indhent 3 banktilbud skræddersyet din økonomi

Synes du processen lyder spændende, men også en anelse uoverskuelig? Eller vil du gerne have mere viden om det optimale bankskifte, så har du nu mulighed for at udfylde formen nedenfor og indhente 3 uforpligtende tilbud fra Monera. Du kan også gå ind her og få et gratis tjek af din bank.

Hos Monera har vi mange års erfaring med den finansielle sektor i Danmark og arbejder konstant på at indhente de bedste tilbud til vores brugere. Moneras mål er at modernisere den danske finanssektor og give danskerne kontrol over deres privatøkonomi.