Dette er en sponsoreret artikel fra Monera

Har du det bedste realkreditlån?

Står du overfor at købe en bolig og optage realkreditlån, eller har du allerede ét, som du synes sluger for mange penge? Så kan du med fordel læse denne guide, der forklarer hvilke parametre, der påvirker udgifterne til et realkreditlån og hvilke, du har mulighed for at ændre på.

Valg af realkreditinstitut er første skridt til besparelser

Et realkreditlån udbydes af realkreditinstitutter. Om man får tilbudt en favorabel rente hænger i vid udstrækning sammen med udviklingen på det finansielle marked. Alligevel kan man som forbruger spare mange penge ved at indhente forskellige tilbud. Det er nemlig andre forhold, som institutterne selv kontrollerer, der har en indflydelse på, hvad du ender med at betale årligt.

Realkreditlånets ABC

Et realkreditlån er det billigste boliglån på markedet, men man kan maksimalt låne op til 80% af boligens værdi via denne type lån. Har du behov for at låne mere, er det nødvendigt at optage andre lån også – for eksempel et boliglån i banken.

Realkreditinstitutter samarbejder med banker om at tilbyde forskellige løsninger. Det er derfor vigtigt at se på helheden og vurdere de samlede udgifter, fordele og ulemper.

Har du allerede optaget lån, kan der være penge at hente hjem ved at undersøge, om du kan få et bedre realkreditlån.

For at være rustet til opgaven, er det nødvendigt at vide lidt om lånetyperne, der helt overordnet består af to slags: fastforrentede og flex. 

Læs også: Boom på sommerhuse i vente

Det trygge valg: Fastforrentede lån

Et fastforrentet lån er sædvanligvis et obligationslån, hvor renten vil være den samme i hele afbetalingsperioden. Løbetiden på lånet er også fastlagt og ligger sædvanligvis mellem 10-30 år, selvom den kan sættes helt op til 50 år.

Det mere vovede valg: Flexlån

Der findes forskellige typer af flexlån, der også kaldes for rentetilpasningslån. Fælles er, at dele af låneaftalen er fleksibel og justeres løbende i forhold til det finansielle marked. Blandt de fleksible forhold er rentesatsen og låneperioden.

Generelt er ydelsen på et flexlån lavere end et fastforrentet lån på det tidspunkt, det optages. Til gengæld risikerer du at få en højere ydelse i fremtiden.

Ved nogle flexlån sættes et renteloft, men så bliver ydelsen til gengæld højere sammenlignet med flexlån uden renteloft.

Realkreditudgifter, der kan optimeres

Hvis man vil optage et realkreditlån eller rykke et eksisterende til en ny udbyder, kan man med fordel sammenligne oprettelsesudgifter, og hvad det vil koste at indfri lånet før tid.

Det allervigtigste er imidlertid at undersøge hvilket bidrag, man skal betale til realkreditinstituttet. Bidraget er et årligt gebyr, realkreditinstituttet opkræver for at administrere dit lån. Det svarer til en procentdel af lånet og skal betales uanset hvilken låntype, du vælger.

Institutterne sætter satserne for bidraget forskelligt og har mulighed for at ændre dem under hele lånets løbetid. Der kan derfor være mange penge at spare ved at sammenligne bidraget hos forskellige udbydere – både på oprettelsestidspunktet, men også løbende under låneperioden. 

Læs også: Salget af sommerhuse brager derudaf

Find det bedste realkreditlån for dig

Ser du spændende muligheder i at indhente nye tilbud på et realkreditlån, men er du samtidig en smule overvældet over kompleksiteten af det danske lånemarked, eller vil du gerne have mere viden om mulighederne, så kan du udfylde formen herunder. Du vil herefter modtage 3 uforpligtende tilbud fra Monera, der er skræddersyet dine behov. Du kan også gå ind på vores hjemmeside og få et gratis tjek.

Hos Monera har vi mange års erfaring med den finansielle sektor i Danmark og arbejder konstant på at indhente de bedste tilbud til vores brugere. Vores mål er at modernisere den danske finanssektor og give danskerne kontrol over deres privatøkonomi. Det gør vi ved at etablere gode samarbejder med aktører inden for det finansielle marked i Danmark.

6 afgørende faktorer for dit realkreditlån:

– Lånetype

– Løbetid

– Rentesats

– Bidrag til realkreditinstituttet

– Omkostninger forbundet med oprettelse

– Udgifter ved at indfri lånet før tid