Dette er en sponsoreret artikel fra Ikano Bank

Når boligdrømmen skal gå i opfyldelse

Vi har næsten alle boligdrømme

Hvad end det er en ændring af vores eksisterende hus eller lejlighed, eller om vi drømmer os væk i en komplet ny bolig – måske under varmere himmelstrøg -, så er der altid et nyt projekt, som man gerne vil igang med.

Projekter – specielt dem omhandlende boligen – koster dog næsten altid penge, og det kan derfor være svært at få indfriet sine drømme. Til tider kan drømmen virke uendelig fjern, selvom der faktisk ikke skal så meget til.

Er drømmen at få en terrasse eller altan til at gå foråret og sommeren i møde? Det kan også være, at du ser forandringen af din bolig som en investering, hvad end det er med henblik på lettere at kunne sælge boligen senere eller benytte mere grøn energi. Uanset behov og ønske, så er der hjælp at hente. Der er flere forskellige måder at gribe drømmen an på, og her kommer et par idéer.

Der er dog et fælles krav til de to muligheder: et budget! Det er i sig selv ikke specielt krævende, når man først er kommet i gang, men mange danskere springer over hvor gærdet er lavest, og så får man intet overblik. Uden noget overblik vil drømmene virke endnu længere væk.

Når du har fået sat dit budget op, ved du bedre, hvilken vej du kan vælge, for at nå din drøm, og hvor langt ude i fremtiden den er. Her får du en ide til, hvordan du forholdsvis let kan forandre din økonomi hver måned de næste mange år, hvis du har flere lån.

Start en opsparing

Hvis du vil spare op til din store drøm, så er det svært at planlægge byggeplanerne, hvis du ikke kan budgettere. Hvor mange penge kan du lægge til side, og vil der være en forskel på dette beløb i løbet af året? Julen er eksempelvis en dyr tid, ligesom sommerperioden måske kræver ekstra penge grundet ferien. Dette er vigtigt at tage højde for.

Når du har lagt et nøje budget, skal du på udkig efter en opsparingskonto, hvor du får en god positiv rente. Hvis du blot bruger en almindelig bankkonto med 0-rente, vil dine penge løbende blive mindre værd pga. inflation. Det er dog også vigtigt, at du ikke vælger en bankkonto med længere binding end du budgetterer din opsparing, da der typisk er et gebyr for at indfri opsparingen før tid.

Undersøg om du kan låne

Det er ganske uforpligtende at undersøge, om man kan låne penge. Hvis man vil låne til boligforbedringer eller nye mursten, så er banken typisk meget medgørlig, da det også er et aktiv for dem. Det betyder ligeledes, at du generelt set vil kunne få en bedre rente.

Hvis du hurtigt vil i gang med at undersøge, om du har mulighed for at låne penge til din boligdrøm, så er der mange online ansøgningsskemaer. Ved hjælp af disse kan man hurtigt få et overblik over, hvordan ens økonomi er, og om banken vil give et lån. Det er ganske uforpligtende at ansøge om et lån. Det forholder sig faktisk således, at man har 14 dages fortrydelsesret, således man kan nå at ombestemme sig, hvis man alligevel ikke har brug for lånet eller ikke vil have det.

Det er dog slutteligt vigtigt at understrege igen, at selvom du næsten vil gøre alt for din boligdrøm, så er det vigtigt, at du laver et budget. Specielt hvis du vil låne pengene til dine boligforbedringer.