Ny regering fastfryser grundskyld og forbedrer vilkår for sommerhuse

Regeringsgrundlaget for den nye regering, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, indeholder flere milde gaver til indehavere af både helårshuse og fritidshuse. Den nye regering fastfryser grundskyld og forbedrer vilkår for sommerhuse. Læs om dem her.

Den nye regering bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er blevet enige om en række initiativer, der får betydning for landets boligejere og sommerhusejere.

LÆS OGSÅ: Sådan beregnes din grundskyld

Læs også: Så meget stiger grundskylden i din kommune i 2017

Det drejer sig om følgende initiativer i den nye regerings regeringgrundlag:

  1. Den nuværende fastfrysning af beregningsgrundlaget for grundskylden vil gælde frem til de nye regler omkring boligbeskatningen træder i kraft i 2021. Dermed slipper en del boligejere i specielt de dyre området for stigninger i grundskylden på 5-7 procent i 2018, 2019 og 2020, Beregningsgrundlaget for grundskylden for 2017 er i forvejen fastfrosset gennem regeringens finanslovsaftale.
  2. Det skattefrie bundfradrag ved udlejning af sommerhuse og helårsboliger bliver forhøjet. Der er ikke oplyst nogle konkrete tal, men det eksisterende bundfradrag for helårsboliger udgør mindst 24.000 kr. Det eksisterende bundfradrag ved udlejning af fritidshuse udgør 10.500 kr. og det dobbelte ved udlejning gennem et bureau.
  3. Grænsen for belåning af fritidshuse gennem et realkreditselskab øges fra de nugældende 60 procent til 75 procent. Dermed bliver det billigere at finansiere et sommerhus, hvilket alt andet lige vil få sommerhuspriserne til at stige.
  4. Regeringen foreslår en forsøgsordning, der gør det muligt for udlændinge at erhverve sig et sommerhus i udvalgte områder af landet. Dermed øges efterspørgslen efter fritidshuse, hvilket må forventes at få sommerhuspriserne til at stige.

LÆS OGSÅ: Læs Bolius guide til Udlejning af helårshus

Læs også: Køb flexbolig i stedet for sommerhus – så meget sparer du

Tekst  Jørgen Munksgaard Rasmussen, Bolius

Foto  Jesper Ray, Bolius