Så meget betyder liggetiden for prisen på din bolig

Hvor langt tid et hus har været udbudt på markedet spiller en markant rolle i forhold til den endelige pris – Og det kan du bruge til din fordel

Er du på jagt efter et nyt hjem, er det mange ting at holde øje med. Det rette antal værelser, beliggenheden og ikke mindst prisen – men har du svært ved at få pengene til at slå til er der endnu et parameter du med fordel kan kigge på; liggetiden.

Den spiller nemlig en væsentlig rolle for hvad den endelige salgspris ender på viser en opgørelse lavet af Boliga.

Liggetiden presser boligsælgerne

Undersøgelser viser, liggetiden har stor betydning for, hvad huset i sidste ende bliver solgt for. I en meget stor del af bolighandlerne herhjemme bliver der givet et afslag i forhold til den udbudte pris, men afslagets størrelse afhænger i høj grad af liggetiden.

Læs også: Hver tredje boligkøber mangler boliger at vælge imellem

Så meget kan du spare på dit boligkøb

På huse med en liggetid på mindre end tre måneder er det gennemsnitlige afslag 2,9% af udbudsprisen.

Har huset været på markedet mellem et halvt og helt år, kan du til gengæld gennemsnitligt forhandle dig til en rabat på 6,5% og har sælgeren haft sit hus til salg i mere end et år, kan du håbe på et prisnedslag på helt op til 8,3% i gennemsnit.

Derfor er det værd at se på liggetiden, når du kigger efter drømmeboligen.

Læs også: Danskerne flytter mere end før

Husejere er nemmere at forhandle pris med

Er du på udkig efter en lejlighed, er chancerne for store forhandlingsrabatter mindre, end på villaer og rækkehuse. Boligas undersøgelse viser, at den gennemsnitlige rabat for lejligheder med liggetid på under et år, kun er på 1,8%, mens den på den anden side af et år er på 5,8%.

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Getty Images