Se hvilke kommuner der har størst og mindst stigning i huspriser

Danske huspriser er generelt steget over det seneste år

Selvom der bliver talt meget om de danske huspriser i de største byer, er det faktisk ikke længere her priserne er steget mest. Her kan du se, i hvilke ti kommuner huspriserne er steget og faldet mest det sidste år.

Læs også: Antallet af bolighandler er steget med over 10 procent

 

Huse koster 10 gange så meget i Gentofte som på Lolland 

Selvom huspriserne over næsten hele landet er på vej opad, dækker tallene over store forskelle mellem land og by.

Huspriserne er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 20. plads på listen.

Listen toppes af Gentofte og Frederiksberg Kommuner, hvor et gennemsnithus koster henholdsvis 40.569 og 39.488 kr. pr. kvadratmeter i 2. kvartal af 2017.

I Gentofte er huspriserne tæt ved 10 gange så høje som i Tønder, der er landets billigste kommune med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 4.084.

Danmarkskort: Se huspriserne i din kommune siden 1992

Huspriser stiger i 76 kommuner og falder i 19

De nyeste tal fra 2. kvartal 2017 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 5 procent siden samme tidspunkt sidste år. Hvor det tidligere især var i de store byer, som trak den gennemsnitlige stigning op, ser det nu ud til at ramme bredt over stort set hele landet. Huspriserne er steget i 76 kommuner, mens det kun er 19 kommuner som oplever et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

De største stigninger har været i Lemvig og Tønder, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er gået op med henholdsvis 54 og 44 procent, mens prisen pr. kvadratmeter omvendt er faldet med mere end 10% i Varde, Morsø, Struer, Norddjurs og Frederiksberg. Selvom Frederiksberg er blandt de kommuner, som har oplevet et dyk i kvadratmeterprisen, er det stadig landets næstdyreste kommune.

LÆS OGSÅ: Se, hvad din og naboens bolig er værd

Stigningerne har bidt sig fast uden for storbyerne

Med de nyeste tal ser det ud til, at prisstigningerne ikke længere kun er et storbyfænomen. Vest- og Sydsjælland har oplevet stigninger på tæt ved 10%, og både Nordsjælland, Fyn og Østjylland ligger over den gennemsnitlige stigning på landsplan, som er 5,2%.

– Der er en klar tendens til, at huspriserne ikke stiger så meget længere i Aarhus og København, mens priserne omvendt stiger mere i områder, der ligger inden for pendlerafstand af byområderne. En nærliggende forklaring er, at boligpriserne i Aarhus og København er steget så voldsomt, at markedet har lukket sig for mange almindelige lønmodtagere, der nu søger længere væk fra de to byområder, siger Bolius’ boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

– Med baggrund i en ultra-lav rente og stort set fuld beskæftigelse er der udsigt til fortsatte prisstigninger, siger Bolius’ boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Læs også: Flere danskere sætter huse til salg

Her er huspriserne faldet mest

Tabel 1 over huspriser

Læs også: Boligejere sparer tusindvis af kroner på omlægning af realkreditlån

Her er huspriserne steget mest

Tabel 2 over huspriser

Kilde: Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. 

LÆS OGSÅ: Boligpriser – prisdannelse på ejerboliger