Dette er en sponsoreret artikel fra forsikre.no

Spar penge på indboforsikringen med disse tips

Selvom man kan komme med mange argumenter for, at indboforsikringen burde være lovpligtig, så er det en kendsgerning, at det er valgfrit, om man vil tegne en indboforsikring. Dog viser nyere undersøgelser, at langt de fleste danskere forsikrer sig mod tyveri, indbrud m.v. gennem indboforsikringen.

Uanset om du ejer eller lejer en bolig, så bør du tegne en indboforsikring, så du kan sove trygt og godt om natten. Er du ikke villig til at betale mange tusinde kroner for denne forsikring, så kan du i denne artikel læse, hvordan du kan spare penge på forsikringen.

Indled en prisforhandling

Er du overbevist om, at du betaler overpris for din nuværende indboforsikring, så bør du indlede en prisforhandling med dit forsikringsselskab. Forsikringsselskabet kan med al sandsynlighed tilbyde dig en bedre pris, hvis du giver dem besked om, at du overvejer at skifte selskab. De er jo næppe interesserede i at miste en kunde.

Der ydes ingen garanti for, at du kan forhandle prisen ned, men du har ikke noget at miste ved at gøre et forsøg. Måske kan du få 5-10-15 % rabat ved at foretage ét opkald.

Sammenlign priser og vælg det billigste forsikringsselskab

Lykkedes det dig ikke at presse dit nuværende selskab ned i pris, så bør du udføre en grundig prissammenligning. Opgaven lyder her på at indhente tilbud fra de forskellige forsikringsselskaber. Disse tilbud skal sidenhen sammenlignes, så du kan finde det bedste tilbud. Det billigste tilbud er som regel også det bedste tilbud, hvis man vel at bemærke kun fokuserer på prisen. Foruden prisen bør du også undersøge, hvor høj selvrisikoen og indbosummen er. Selvrisikoen skal gerne være så lav som muligt, mens indbosummen gerne skal være så høj som muligt.

Det er via forsikre.no muligt at indhente og sammenligne tilbud fra norske selskaber. Det tilbud bør du benytte dig af, hvis du er bosat i vores kære naboland. Forsikringspriserne hos de norske selskaber svinger meget, hvorfor det er økonomisk klogt at indhente flere tilbud. Husk at det er både gratis og uforpligtende at anmode om et tilbud.

Sæt selvrisikoen op

Det tredje og sidste tip er et lidt risikabelt et af slagsen.

Tippet går nemlig på at sætte selvrisikoen op med henblik på at reducere forsikringsprisen. Du kan helt sikkert opnå en stor besparelse ved at hæve din selvrisiko fra 0 til 1.500 eller fra 1.500 til 3.000 danske eller norske kroner. Om det rent faktisk er en god idé at hæve selvrisikoen afhænger af, hvor mange penge man kan spare ved at foretage denne ændring. Besparelsen skal gerne have en vis størrelse, før det kan betale sig. Jo højere selvrisiko, desto flere penge skal du selv betale, hvis du får en skade e.l.