Vi kigger langt ud i fremtiden når vi køber bolig

7 ud af ti forventer at bo mere end ti år i deres nyerhvervede bolig. Det er primært unge mennesker, som har korte boligtidshorisonter.

En ejerbolig er for flertallet af boligejerne en investering med en lang tidshorisont. 68 pct. af de personer, som Nybolig solgte en bolig til i første kvartal 2018, regner med at bo mere end ti år i den bolig, de netop har købt, skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny planlov letter livet for pensionister i sommerhuse

13 pct. forventer at eje deres nye bolig mellem 5-10 år, mens 8 pct. regner med 3-5 år. Kun 1 pct. forventer, at ejerskabet afsluttes inden for 3 år. Og 10 pct. har ikke et bud på længden af deres nye boligejerskab.

-Boligejerne er et velovervejet folkefærd med relativ lang tidshorisont, hvilket hænger sammen med, at de anser deres ejerbolig som en kombination af fast holdepunkt og investering, lyder det fra Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han peger især på de store ressourcer, der er forbundet med at rykke teltpælene op og den særlige forbindelse, man knytter til sit hjem.

-De fleste lægger en masse energi i deres ejerbolig, sætter deres eget præg og opbygger en masse minder, som de forbinder direkte til deres hjem, derfor ser vi også, at der skal en del til, før folk vælge at sætte til salg, siger han.

Læs også: Boligmarkedet lægger stærkt ud i 2017

Det er især yngre generationer, som har de korte tidshorisonter. Der kan enten være tale om studieboliger eller familiens første boliger, som bliver udskiftet, når flere børn kommer til, fortæller han.

Tekst  Redaktionen

Foto  iStock