Dette er en sponsoreret artikel fra EXPO-NET

Aflast kloakken med en faskine

Har du problemer med vand på grunden eller måske ligefrem oversvømmelser ved voldsomt vejr, så aflast kloakken med en miljørigtig nedgravet faskine, der kan opsamle og nedsive og samtidig rense vandet fra tag såvel som flisebelægninger.

Med stadigt voldsommere vejr i vores del af verden, handler det om at være forberedt på det værste. Har du allerede nu problemer med vand på grunden, er der al mulig grund til at tage sine forholdsregler med en faskine fra Expo-Net, der samtidig gør noget godt for miljøet, fordi den renser det opsamlede vand, før den lader det sive mod grundvandet. Og med faskinen fra Expo-Net, der i dag forhandles i førende byggemarkeder og trælasthandler, kan du installere det hele selv, hvis du vil.

Læs også: Regnvand kan blive en ressource til skønhed i din have

Hvad er en faskine?

Expo-Net var blandt de første til at producere en moderne faskine i Danmark. Hvor den traditionelle faskine i bund og grund er en bunke sten i jorden, så har Expo-Net udnyttet deres store erfaring med plast til at skabe en vandkassette af plastrør, der etableres i jorden. Dermed skal du grave ca. 80 % mindre og du sparer de sten, der ellers skulle til, samtidig med, at du får en effektiv og miljørigtig løsning, der sikrer, at vandet bliver renset, før det siver ned i grundvandet.

Læs også: Kan dit hus klare store mængder regnvand?

Faskine med 6 blokke

Tre trin til den rette faskine

  1. Søg tilladelse

    En faskine er forholdsvis let at installere, det kræver bare en smule omtanke og knofedt. Først og fremmest skal du søge tilladelse hos kommunen, hvilket normalt en formalitet, men der kan gælde særregler for dit område. Kontakt derfor teknisk forvaltning

  2. Bestem jordtype

    Jo mere groft og sandet din jord på grunden er, jo hurtigere siver det opsamlede vand ned gennem jorden og jo mindre en faskine, har du brug for. Er din jord til gengæld leragtig, så tager det længere tid for vandet at løbe væk, og det kræver en større faskine. For at afgøre din jordtype i haven laves en simpel test af jordforholdene, der hvor du vil etablere faskinen. Grav et hul i cirka en meters dybde, mæt det herefter med vand, vent 5 minutter og genfyld herefter hullet. Efter 15 minutter, tjekker du hvor meget vandstanden er faldet. Se en beskrivelse her, hvor du også finder en udførlig brochure.

Skema over falsering


Jo mindre vandstanden falder, jo større faskine, skal du bruge. Derfor bør du nok overveje alternative løsninger, hvis din jord suger meget lidt.

  1. Udregn størrelsen

    Alt efter størrelsen på det areal, du gerne vil have afvandet og jordtypen på din grund kan du bestemme størrelsen på din faskine. For at gøre det nemt for dig, har Expo-Net udviklet en online beregningsmodel, der er lige til at gå til.

Faskine med 6 blokke

Gør det selv

Når du har styr på din jordtype og din tilladelse er resten lige til at gå til. På Expo-Nets oversigtside kan du se, hvor let det er. Her finder du også beregningsmodulet og en udførlig brochure, som går i dybden med faskinen fra Expo-Net.

Læs også: Kan dit hus klare store mængder regnvand?