Per Rasmussen stod overfor en forventet udgift på 70.000 kr., da han blev påbudt at separatkloakere. Men en alternativ løsning sparede ham 62.000 kr. Læs her, hvordan han gjorde.

I 1997 blev Per Rasmussen fra Skibby påbudt at separatkloakere sin grund. Den forventede udgift lød på 70.000 kr., da parcelhusets flisebelagte indkørsel skulle graves op i processen. Derfor undersøgte Per Rasmussen alternative metoder.

INTERAKTIVT DANMARKSKORT: Få overblik over, hvilke kommuner der kloakseparerer

– At separatkloakere hele vores grund ville være et kæmpe projekt, der bl.a. betød, at vi måtte fjerne hele vores flotte, flisebelagte indkørsel. Så vi valgte at grave en rende rundt om hele huset, som kunne opsamle regnvandet fra vores 7 tagnedløb i en faskine, siger Per Rasmussen.

LÆS OGSÅ: 3 gode råd: Sådan kan du få billigere separatkloakering

De fleste kan anlægge en faskine

Den samlede regning for Per Rasmussens nye faskine endte på 8.000 kr., hvoraf tanken kostede næsten halvdelen. Per Rasmussen udførte selv det meste af arbejdet for at spare penge.

Læs også: Rundt om regnvand

Han mener, at de fleste boligejere kan gøre det selv. Alternativt kan du vælge en autoriseret kloakmester til at udføre anlæggelsen, og dermed mindske risikoen for fejl. En autoriseret kloakmester koster fra 8.000 kr.

LÆS OGSÅ: Lav din egen regnvandsfaskine

Tjener penge på separatkloakering

Faktisk har kommunens påbud gjort, at Per Rasmussen tjener penge på at adskille sit regnvand fra spildevandet.

– Vi sparer ca. 12 m3 vand om året, da det opsamlede regnvand genbruges til havebrug og bilvask. Siden 1997 har det ca. sparet os for 12.000 kr., så investeringen i faskinen er egentlig tjent hjem. Og så er det jo miljøvenligt, forklarer han.

LÆS OGSÅ: 3 gode råd til billigere separatkloakering

Billedtekst: Du skal som boligejer leve op til kommunens krav, hvis du bliver pålagt separatkloakering, men udsigten til en regning på 70.000 kr. fik Per til at tænke alternativt. Foto: Lisbeth Holten.

faskine

Du skal som boligejer leve op til kommunens krav, hvis du bliver pålagt separatkloakering, men udsigten til en regning på 70.000 kr. fik Per til at tænke alternativt. Foto: Lisbeth Holten.

Læs også: Hvad må du selv lave ved din kloak?

Her ses den pumpe, der sammen med en faskine gør det muligt for Per at genanvende sit opsamlede regnvand. Foto: Lisbeth Holten.

Her ses den pumpe, der sammen med en faskine gør det muligt for Per at genanvende sit opsamlede regnvand. Foto: Lisbeth Holten.