Dette er en sponsoreret artikel fra Marineudstyr.dk

Vand i kælderen? Se her hvordan du kan sikre dit indbo for under 500 kroner

Vandskader er enhver husejers værste fjende. En vandskade kan være enormt omkostelig både i reparationer, men også i eventuelle værdier der måtte gå tabt. Der er ingen tvivl om, at de fleste husejere gerne vil undgå vandskader, men vandskader er oftest uforudsigelig eller forårsaget af en pludseligt opstået fejl, derfor er det en rigtig god idé, at man er grundigt dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. 


Når skybruddet melder sig

 Et skybrud er ekstrem regn, og det er oftest ved skybrud, at der opstår oversvømmelser og vandskader i kældre eller lavtliggende boliger især. Desværre har det vist sig at skybrud er et stigende problem herhjemme, fordi det ser ud til at skybrud vil hænde oftere i fremtiden. Det sætter desværre mange boligejere i en svær situation, hvor der er stor risiko for, at skybruddet vil oversvømme deres bolig. Den hyppigste grund til at der sker oversvømmelser ved skybrud, er hvis kloakker og afløb ikke kan følge med de enorme mængder vand, og det er netop den enorme mængde af vand, der kendetegner et skybrud. Ved et skybrud falder store mængder vand på kort tid, og desværre kan skybrud være svære at forudsige præcist. Skybruddenes uforudsigelighed gør det svært at forebygge eventuelle oversvømmelser, men det er altid en god idé at sørge for, at eventuelle kloakker og afløb ikke er stoppet til. 

Hvis der er kælder under huset, så kan det være svært at forebygge vandskader ved skybrud. De fleste kældre er sikret mod enorme mængder vand, men det er oftest ikke ensbetydende med, at der intet vand slipper ind, hvis der pludseligt falder enorme mængder vand udenfor. De fleste kældre ligger under jorden eller i gulvplan, og det er derfor, at kælderen er mest udsat ved skybrud. 

Det er de færreste, der opbevarer affektionsværdifulde ting i kælderen, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at en oversvømmelse ikke kan være rigtig ærgerlig. Hvis der er et skybrud på vej, så er der heldigvis noget man selv kan gøre for at minimere risikoen for oversvømmelse.

Begræns risikoen for oversvømmelse

Hvis du gerne vil minimere risikoen for, at der trænger vand ind i din bolig ved skybrud, så er det først og fremmest en god idé at rense og vedligeholde tagrender, nedløb og brønde jævnligt, så disse hverken bliver stoppet til eller bliver utætte. 

Hvis det er muligt, så er det også en god idé at sørge for, at terrænet omkring din bolig skråner væk fra huset. Desværre kan dette ikke altid lade sig gøre, og så er det vigtigt at sikre sig, at der tilpas mange afløb omkring boligen, som kan sikre boligen mod at vandet trænger ind. 

Vand kan trænge ind igennem selv de mindste revner, og derfor er det vigtigt, at man jævnligt sikrer, at der ikke er revner, skader eller fugt i husets sokkel. Hvis soklen bærer præg af sådanne skader, så er der vigtigt at få udbedret disse omgående, så indtrængende regnvand kan undgås. 

Desværre er det sådan med vand, at man kan have sikret sig nok så godt, og alligevel trænger vandet ind i boligen. Hvis uheldet er ude, og der er trukket vand ind i din bolig, så er det heldigvis muligt selv at minimere skadens omfang. 

Når uheldet er ude

Hvis din kælder er blevet ramt af oversvømmelse, så er der heldigvis noget, du selv kan gøre for at minimere skadens omfang. 
Vand kan være enormt ødelæggende, og det kan være svært at redde eventuelle genstande, som har været i kontakt med vand i længere tid. Derfor er det vigtigt, at man så hurtigt som muligt får alt vandet ud af kælderen igen, inden det ødelægger alt for meget. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, at få vandet ud igen. Med en lænsepumpe kan du tømme kælderen for vand hurtigt og effektivt, og det kan få stor betydning for skadens omfang. 

Lænsepumper fås i mange forskellige udgaver, men hvis din bolig er i risiko for at blive oversvømmet ved skybrud, så er det en fordel med en automatisk lænsepumpeEn automatisk lænsepumpe starter selv, når vandet kommer indog det er en fordel, hvis skybruddet pludselig melder sig, og du ikke er hjemme. 

Med en automatisk lænsepumpe behøver du ikke at skynde dig hjem, hvis uheldet er ude. Lænsepumpen sørger for at tømme kælderen for vand, så du ikke kommer hjem til en oversvømmelse. Når lænsepumpen starter af sig selv, behøver du ikke at bekymre dig om, hvor stor skadens omfang bliver. En automatisk lænsepumpe kan nemlig sørge for at skaden er minimal, og derfor vil det til hver en tid kunne betale sig at investere i en lænsepumpe, hvis din bolig er i risiko for oversvømmelse ved skybrud.

Du finder et stort udvalg af lænsepumper hos Marineudstyr.dkSå er du sikret, når det næste skybrud melder sig

Tekst  Marineudstyr.dk

Foto  Pixabay