Så mange danskere har sikret deres bolig mod indbrud

Sommerferien er højsæson for indbrud. Men de danske boligejere er forberedt, viser ny undersøgelse. Læs, hvad de har gjort her.

Udover julen er sommerferien den periode, hvor der bliver begået flest indbrud i Danmark. Indbrudstyvene udnytter, at du eller dine naboer er taget på ferie, og at mange boliger dermed står ubeskyttet hen.

Men i år kan mange boligejere tage på ferie med ro i sindet, for 89 % af dem har nemlig sikret deres bolig. Især de boligejere, der tidligere har haft oplevelsen, er forberedt – her har hele 99 % foretaget en eller flere sikringer imod ubudne gæster.

Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov i juni 2016 for Bolius.

LÆS OGSÅ: Se stort tema om indbrud i huset

Hver anden boligejer sikrer huset ekstra i sommerferien

Undersøgelsen viser, at de danske boligejere generelt er meget opmærksomme på faren for indbrud i sommerferien, hvor hver fjerde frygter, at det sker i eget hjem. Den øgede bekymring har gjort, at halvdelen af alle boligejere har foretaget ekstra indbrudssikring af huset op til sommerferien.

– Det er rigtig godt, at boligejerne sikrer deres bolig.

– Og man skal huske, at indbrudssikring oftest også fungerer som almindelig vedligehold af boligen. Fx kommer tyvene tit ind i huset ved at pille glaslisterne af vinduet og tage ruden ud. Så hvis man sørger for at have nye glaslister, evt. monteret med envejsskruer, så er det både indbrudssikring og vedligeholdelse af vinduerne, siger Bolius fagekspert Tine R. Sode.

Sikret mod indbrud

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Bolius i juni 2016. Tallene er svaret på spørgsmålet: “Hvad gør du for at sikre din bolig mod indbrud?” og hver deltager kunne afgive flere svar.

LÆS OGSÅ: Se hvor mange indbrud der i din kommune

Nabohjælp og selvtændende lys er boligejernes foretrukne midler

Især to tiltag er attraktive blandt boligejerne, når det drejer sig om at holde indbrudstyven væk. 56 % har lavet aftale om nabohjælp eller –overvågning, og 51 % har installeret tænd/sluk-lys. Tredjepladsen af de mest brugte indbrudssikringer er alarmer som 29 % af de adspurgte boligejere har sat op.

Modsat er dørkammen og sikring af vinduets yderside de mindst populære løsninger. Her har henholdsvis 8 og 5 % af boligejerne sikret boligen.

– En af de bedste sikringer er, at få naboen til at holde øje med ens hus, så det er godt, at så mange boligejere har sørget for det. Derudover skal de være ekstra opmærksomme på bevoksning, der gør, at tyvene står ugeneret. Klip gerne buske mm. lidt ned, inden du tager på, siger Bolius fagekspert Tine R. Sode.

Læs også: Overvejer du at sætte overvågningskamera op i dit hjem?

Unge og nordjyder er mest bekymrede

Jo yngre boligejeren er, jo mere er personen bekymret henover sommeren. Hos de 25-49 årige boligejere er 44 % af de adspurgte bekymret for indbrud denne sommer. Modsat er kun 32 % af boligejerne over 70 år bekymret.

Kigger man på, hvor boligejeren bor, er der klart færrest bekymrede i landområderne, hvor kun 28 % føler sig bekymrede denne sommer.

Ser man på fordelingen af bekymrede boligejere i de danske regioner, er frygten for indbrud henover sommeren størst i Region Hovedstaden og Region Nordjylland. Her svarer mere end 4 ud af 10 boligejere, at de er bekymrede, mens det kun er 3 ud af 10 i Region Midtjylland.

Læs også: Stor prisforskel: Se, om du betaler for meget i husforsikring

Risikoen er størst i hovedstaden

At der er forskel på bekymringen afhængigt at, hvilken region du bor i, kan hænge sammen med hyppigheden af indbrud i området. Der er nemlig flest boligejere, der har oplevet det i Region Hovedstaden, og færrest i Midtjylland.

I Region Hovedstaden har hver 10. boligejer tidligere haft indbrud i forbindelse med sommerferien. Modsat har midtjyderne været udsat for færrest indbrud i sommerferien – her er det sket hos hver 20. boligejer.

Ser man på landsplan, har 7 % af de adspurgte boligejere tidligere været udsat for indbrud i forbindelse med en sommerferie.

LÆS OGSÅ: De 3 bedste måder at undgå indbrud

Sikret mod indbrud

 

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Bolius i juni 2016. Tallene er svaret på spørgsmålet: “Er du/din husstand bekymret for indbrud i forbindelse med sommerferien?”

Alle tallene stammer fra en YouGov-undersøgelse foretaget for Bolius i juni 2016.

1.008 boligejere i alderen 25 til 75 år har deltaget i undersøgelsen. Deltagerende er jævnt fordelt over hele landet.

Læs også: Forsikringsfirma gået konkurs: 25.000 boligejere påvirket