Overvejer du at investere i et solcelleanlæg, så er der gode nyheder til dig. EnergiNet.dk åbner nemlig op for en ny solcellepulje i 2016, og du kan sende din ansøgning af sted fra den 1. februar til den 31. maj 2016.

Solcelleanlæg har fanget mange moderne boligejeres interesse de seneste år, og det er der god grund til. Anlægget er nemlig miljø- og forbrugsvenligt, og så er der tilmed gode muligheder for at få nogle af udgifterne til anlægget finansieret gennem tilskud fra den nye solcellepulje.

Søg tilskud som privatperson, boligforening eller solcellelav

Uanset om du er interesseret i et solcelleanlæg til baghaven eller handler i boligforeningens eller solcellelavets interesse, kan du søge om tilskud. Pengene i puljen fordeles efter først til mølle-princippet, og der er i alt 56,3 megawatt at søge om. Du søger via blanketten ”Ansøg om tilsagn om pristillæg”, som kan hentes på EnergiNet.dk. Her finder du også en fuldkommen liste over ansøgningskrav. Desuden er der fire underpuljer, som du har mulighed for at søge i, alt efter hvilket formål dine nye solceller er tiltænkt.

Læs også: Flere håndværkere har fået en grøn profil

Kom i betragtning som ansøger

For at komme i betragtning til at få en del af solcellekagen, skal du opfylde visse lovkrav. Ansøgningens dele er langt hen ad vejen simple, men der er nogle opmærksomhedspunkter, du skal have for øje.

  • For det første skal du være i besiddelse af en gældende købsaftale med en solcelleforhandler. Købsaftalen skal være betinget af, at du får tilsagn fra puljen.
  • For det andet må du ikke udnytte andre ydelser som eksempelvis håndværkerfradraget, når du ønsker at få tilskud til solceller.

EnergiNet.dk trækker simpelthen lod blandt ansøgningerne, hvis/når puljen bliver fyldt op, og så er det bare om at krydse fingre.

Det er også værd at nævne, at du kun kan ansøge til solcelleanlæg, der endnu ikke er etableret. Så hvis du allerede har solcelleanlæg plantet på matriklen, er der ingen gevinst at høste her.

Læs også: Husk at fyre fra toppen i din brændeovn når du tænder op

Tekst  Tekstspot

Foto  Jutta