Dette er en sponsoreret artikel fra Randers Tegl

Derfor skal du vælge et tag i tegl

Markedet er fyldt med tagsten i mange farver, former og materialer, men kun ægte tegl holder op til 125 år. Derfor betaler et tegltag sig bedst på den lange bane, da det holder dobbelt så længe som de billigste tagtyper. Kort sagt holder tagsten af tegl i generationer. Derfor holder et tegltag også prisen bedre og øger din boligs værdi.

 

Når du først har haft ægte tegl i hånden er du ikke i tvivl.

Der findes mange tagstenstyper i cement, beton og stål, men den ægte klassiker er lavet af hårdtbrændt ler. Tegl består af råmaterialet ler, der i Danmark stammer fra tertiær- og istiden. Det nøje udvalgte ler er rigt på mineraler, der ved brændingen i store ovne ved over 1.000° C sammensmeltes til én robust tagsten. Brændingen gør tegltagsten utroligt modstandsdygtig over for vind og vejr.

Tegltagstenen har en hård og lukket overflade, der er det mest modstandsdygtige, farveægte og frostsikre materiale. Den er det oplagte valg til vores omskiftelige skandinaviske klima med hårde vintre og varme somre, der stiller store krav til dit tag.

Randers Tegl yder 30 års materialegaranti på hele teglsortimentet.

Tegls robusthed betyder samtidig, at tagsten i tegl patinerer elegant i modsætning til andre materialer, der hurtigere bliver medtaget og får en grim og mosbelagt overflade. Derfor er et tegltag langt mere vedligeholdelsesfrit end andre tagtyper. Ægte tegl kan holde helt op til 125 år. Kort sagt holder tagsten af tegl i generationer.

Vælg din foretrukne tagsten på Randers Tegls hjemmeside og bestil en gratis materialeprøve i dag.

Randers Tegl

Et tag i tegl er den bedste investering

Tagsten i ægte tegl holder dobbelt så længe som de billigste tagtyper. Et nyt tag i tegl er derfor både den bedste investering og den billigste tagløsning over tid.

Typisk stiger husets værdi ved at lægge nyt tag. Stigningen afspejles direkte i værdiansættelsen af huset, hvilket betyder pengene er sparet op i din boligs friværdi. En anden gevinst ved at få lagt et nyt tag er direkte besparelser på energiregningen i hele tagets levetid.

Bygningsreglementet i Danmark kræver, at et nyt tag altid skal efterisoleres – dog kun hvis det er rentabelt. En efterisolering af dit tag tjener sig typisk allerede hjem inden for et par år. Det er økonomisk fordelagtig for dig og samtidigt godt for miljøet.

Investeringen til et nyt tag kan derfor betale sig tilbage henover tagets garanterede levetid. Så er dit tag dårligt isoleret kan et nyt tag rent faktisk betale sig tilbage på den lange bane.

Randers Tegl yder 30 års materialegaranti på hele teglsortimentet.

Randers Tegl 

Se dit hus med forskellige tagtyper – med det samme

Man skal altid overveje sine ønsker og forventninger til et nyt hustag, som skal give dig glæde i mange år. Derfor skal du vælge tag med omtanke – og ikke med et ensidigt fokus på en potentiel økonomisk gevinst. Der findes et tag, som er helt rigtigt til dit hus. Det handler om at vælge en tagsten, hvis design og farve passer til husets stil.

Tagsten findes i flere størrelser og udformninger, og det er vigtigt at finde et tag, som passer til resten af byggeriet. Det gælder både for tagstenens form, farve og størrelse. Bliver tagstenene for store eller for små i forhold til huset, vil taget fremstå uharmonisk og ødelægge helhedsindtrykket.

Tagsten i ægte tegl kan være ubehandlede, engoberede eller glaserede. Overfladebehandlingen ændrer tagets udtryk dramatisk og gør overfladen på taget mere afvisende over for snavs og algedannelse.

Den smarteste vej til at finde det rigtige tag er med et visualiseringsprogram. Med programmet My Roof kan du hurtigt se dit hus med mange forskellige tagtyper. Programmet findes online eller som app til iPad.

Med My Roof får du et fotorealistisk billede af den valgte tagtype på dit hus, og du får således et godt indtryk af, om det tag, du går og drømmer om, også passer til dit hus. Du skal bruge et foto af dit hus, og så guider programmet dig nemt videre.

Randerstegl_4