Dette er en sponsoreret artikel fra Randers Tegl

Vælg det rigtige tag til dit hjem

Boliger er vidt forskellige i udseende, form og udtryk. Derfor er valget af det helt rigtige tag til din bolig en stor beslutning, der kræver både grundig omtanke og den nødvendige viden. Markedet er fyldt med tagsten i mange farver, former og materialer, men hvilket tag egner sig bedst til din bolig?

Ægte tegl er det eneste rigtige

Tagsten i ægte tegl er en af de mest kopierede tagtyper overhovedet. Der findes mange alternativer i cement, beton og stål, men den ægte klassiker er lavet af ler, som er brændt over flere dage. Det giver tagstenen en hård og lukket overflade, der er ekstremt modstandsdygtig, farveægte og frostsikker. Det betyder samtidig, at tagsten i tegl patinerer elegant i modsætning til andre materialer, der hurtigere bliver medtaget og får en grim overflade.

Kort sagt holder tagsten af tegl i generationer. Derfor holder et tegltag også prisen bedre og gør din bolig mere værd.

Læs også: Pas på asbest, når dit tag skal skiftes

RT845_600x400_banner10

Find den rigtige type tagsten

Tagsten findes i flere størrelser og udformninger, og det er vigtigt at finde et tag, som passer til resten af byggeriet. Det gælder både for tagstenens form, farve og størrelse. Bliver tagstenene for store eller for små i forhold til huset, vil taget fremstå uharmonisk og ødelægge helhedsindtrykket.

Vingetagsten er den mest udbredte tagtype i Danmark. De er produceret siden 1500-tallet, og er den dag i dag en klassiker inden for dansk byggestil – uanset om stilen er traditionel eller moderne. Vingetagsten kommer i flere størrelser med eller uden fals. Falstagsten er i dag den mest anvendte type tegltagsten. Falsen sikrer at tagstenene slutter tæt sammen og ligger fast på taget.

Tagsten i ægte tegl kan være ubehandlede, engoberede eller glaserede. Overfladebehandlingen ændrer tagets udtryk dramatisk og gør overfladen på taget mere afvisende over for snavs og algedannelse. Læs mere om forskellige overflade typer.

RT811_600x400_banner8

Læs også: Er et vedligeholdelsesfrit hus overhovedet realistisk?

Højslev og Laumans tagsten

Med tagsten fra Randers Tegl får du et moderne produkt baseret på mere end 100 års erfaring og faglig stolthed. Vores brede sortiment af tagsten fra Højslev og Laumans gør det nemt at finde det rigtige tag til din bolig. Ægte tegl er et unikt kvalitetsprodukt, der i en nøje overvåget produktionsproces hos Randers Tegl sikres via udførlig brænding, glasering og klangtest.

Vores Højslev tagsten er brændt til hårdt klima i kassetter ved 1050 °C for at sikre et stærkt, formfast og smudsafvisende produkt. Tagstenene brændes over to døgn i en tunnelovn, så de er absolut frostfaste.

Til Laumans tagsten anvender vi en unik glasurteknik, der skaber ekstra farvespil og dybde i den modstandsdygtige glasur. Teknikken, hvor glasuren ikke sprøjtes men hældes ud over tagstenene betyder, at glaseringen er kompromisløs og i en klasse for sig.

Alle tagsten fra Randers Tegl gennemgår en akustisk klangtest, hvor skjulte fejl og revner i den brændte tagsten afsløres. Testen er den absolut bedste måde at sikre en ensartet, høj kvalitet. Derfor har perfektion har sin helt egen klang.

Se udvalget af tagsten fra Randers Tegl her.

RT806_600x400_banner4

 Se dit hus med forskellige tagtyper – med det samme

Der findes et tag, som er helt rigtigt til dit hus. Det handler om, at vælge en tagsten, hvis design og farve passer til husets stil.

Den smarteste vej til at finde det rigtige tag er med et visualiseringsprogram. Med programmet My Roof kan du hurtigt se dit hus med mange forskellige tagtyper. Programmet findes online eller som app til iPad.

Med My Roof får du et fotorealistisk billede af den valgte tagtype på dit hus, og du får således et godt indtryk af, om det tag, du går og drømmer om, også passer til dit hus. Du skal bruge et foto af dit hus, og så guider programmet dig nemt videre. Hvis du også vil beregne prisen for et nyt tag, kan du bruge Randers Tegls tagberegningsmodel.

RT_myroof_600x400_banner1

Beregn forbruget af tegl til netop dit tag her.

Læs også: Stråtage er mere brandsikre end antaget