Dette er en sponsoreret artikel fra Scandinavian Steelhouse

Få mere ud af din udsigt med en balkon

Hvis du drømmer om et attraktivt uderum til din bolig, får du her 10 gode argumenter for at gøre drømmen til virkelighed. Muligheden for at gå udenfor på alle tidspunkter af døgnet giver nemlig ikke bare øget frihed og flere kvadratmeter, men også større livskvalitet og livsforlængende sundhed.

1) Du høster solens vitaminer

Er der noget bedre, end når solens stråler for alvor begynder at varme om foråret? At sidde med ansigtet mod solen giver en følelse af at få ladet batterierne op efter den lange mørke tid. Med en balkon som uderum, høster du energi fra solen året rundt. Om sommeren sker det helt konkret, når solens stråler, som er den vigtigste kilde til D-vitaminer, optages gennem huden. Med dit eget private uderum er det ikke noget problem at opnå den anbefalede mængde sol. Om vinteren er solen i Danmark ikke stærk nok til at aflejre sig i huden, men energien fra selve sollyset skal ikke underkendes.

Læs også: 7 geniale terrasser

2) Dagslys er dit værn mod vinterdepression

Med en balkon på din villa bliver det helt naturligt og nemt for dig at tilbringe mere tid udendørs. Fra forår til efterår kan du flytte hjemmekontoret udendørs, eller du kan belønne dig selv med pauser i det fri. Om vinteren kan du flytte motionscyklen udenfor, så glatte veje og sne ikke bliver en hindring for udendørs motion. Med en balkon får du ganske enkelt mere dagslys året rundt og bliver mindre sårbar over for vinterdepression, som 5- 10 % af danskerne lider af.

Balkonen giver udsigten et løft

Scandinavian Steelhouse

 

3) Luft i uendelige mængder

“Frisk luft gør lægen fattig” lyder en gammel talemåde. Indenfor kan luften hurtigt blive indelukket og tung, og give dig hovedpine eller gøre dig træt. Udenfor er der højt til loftet og luft nok. Hvis du har prøvet at tørre tøj på et stativ både ude og inde, kan du tydeligt mærke forskellen. Indenfor er der en begrænset mængde af luft. Det gælder også, hvis du træner hjemme i stuen. Sveden fordamper bare bedre udenfor.

4) Flere kvadratmeter

Din nye balkon giver flere kvadratmeter til din bolig. Det forunderlige er dog, at også det tilstødende rum åbnes op og bliver større, i kraft af lysindfald, udsigt og muligheden for at træde ud i det fri. Du vælger selv, hvad du vil bruge dine ekstra kvadratmeter til, men måske har du fået en ekstra spisestue, en hængende have, et pauserum, et motionsrum, et rum til vasketøjet, en café, eller mulighed for overnatning under stjernerne?

Læs også: 10 gode råd til en flottere træterrasse

5) Din bolig stiger i værdi

Det er ikke alene de ekstra kvadratmeter, der får din bolig til at stige i værdi. Drømmen om et privat, hævet uderum kan sagtens være den afgørende faktor for potentielle købere. Ethvert boligkøb handler om at skabe sig de rammer, der giver mulighed for høj livskvalitet i dagligdagen. Vi taler ikke om den årlige rejse sydpå. Vi taler om alle de andre dage. Året rundt. Her ligger drømmen om en balkon faktisk helt i top.

6) Udsyn

Uanset hvor du bor, får du med en balkon et nyt udsyn og et nyt perspektiv på dine omgivelser. På balkonen kan du helt konkret både se ud, ned og op. Måske er du endda så heldig, at du har en god udsigt. Med en balkon får du et helt særligt forhold til din egen private udsigt og kan nyde den på alle tidspunkter af døgnet.

7) Selvdyrkede grøntsager

Sol og luft giver dig mulighed for at dyrke dine egne grøntsager på balkonen. Tomatplanter og krydderier får optimale vækstbetingelser, og du får jord under neglene. Det giver en helt særlig tilfredsstillelse at spise noget man selv har sået, vandet, og set vokse frem fra jorden. Der findes i dag et hav af forskellige vertikale haver, så du på meget lidt plads kan dyrke mange planter. Skal det være krydderurter, tomater, chili, vinstokke eller blomster?

Scandinavian Steelhouse

8) Feriestemning hele året

Balkonen har potentiale til at blive dit helle i en travl hverdag og sætte dig i feriestemning året rundt. Fra den tidlige morgenkaffe i den friske luft, til den sene aftendrink i solnedgangen, stjæler du lidt af stemningen fra sydens ferielejlighed. Kombinationen af luft, udeliv og udsigt virker afstressende. Betragt balkonen som en ferieinvestering, du har glæde af hver eneste dag i resten af dit liv.

9) Privat uderum

Dit eget private uderum kan noget andet end det offentlige byrum. Her føler du dig hjemme og kan ugeneret slappe af sammen med de mennesker, du holder af. Du bestemmer selv indretningen, og du kan gøre balkonen til din helt egen oase. Find masser af inspiration på internettet, Instagram eller Pinterest.

Læs også: Markiser – skærm for både sol og regn

10) Nye muligheder

Balkonen åbner for nye muligheder i dit liv. Du får f.eks. let adgang til at kigge på stjerner, sove under åben himmel, dyrke yoga eller meditere i det fri, eller hengive dig til havedyrkningens lyksaligheder. De fleste ting kan du gøre i forvejen, men med balkonen bliver det i dit private uderum.