10 gode råd til en flottere træterrasse

Nu starter terrassesæsonen for alvor og alt tyder på, at danskerne igen i år bygger terrasser som aldrig før.

ESSVE har, i samarbejde med Snedkerfirmaet Søegaard, udarbejdet 10 gode råd til en flottere træterrasse. Anledningen er, at ESSVE har udskrevet en konkurrence, der kårer Danmarks bedste terrassebygger.

Ifølge Bolia byggede danskerne sidste år knap 120.000 terrasser og altaner. En terrasse kan ikke alene give livsglæde, den giver også værdi til huset. Terrassen er dog også ofte en større og meget synlig tilbygning, så derfor skal man tænke sig godt om, inden man går i gang.

Læs også: Lav en hylde ud af gamle skabsdele

 

Derfor giver Andreas Søegaard fra Snedkerfirmaet Søegaard her 10 gode råd til en flottere terrasse:

1. Start med en arbejdstegning af terrassen. Det gør det hele meget nemmere, når du har tænkt tingene igennem, før du begynder dit arbejde. Få eventuelt råd fra en professionel allerede her.

2. Find den rigtige placering af terrassen. – den mest almindelige fejl, der begås handler om forkert placering. Husk på, at terrassen ikke kun er en meget markant og synlig del af huset. Placeringen i forhold til rum, døre og vinduer samt solen er også vigtig.

3. Vælg din træsort med omtanke. Dit valg af træsort spiller en stor rolle for terrassens fremtidige vedligehold og udseende. Forskellige træsorter kræver forskellig vedligeholdelse og ældes med hver deres patina. Husk de gode materialer og gå ikke på kompromis.

4. Gå ikke på kompromis med værktøjet. Det gode værktøj gør arbejdet meget nemmere.

5. Husk de rigtig beslag og skruer. Brug altid en rustfri A4 skrue. Hvis du ønsker et ekslusivt look med skjulte skruer, kan du med fordel anvende ESSVEs HDS system. Husk at bore for, hvis du arbejder med hårdtræ.

Læs også: Sommerklar havemøbler

6. Vælg den rigtige løsning til det underlag konstruktionen skal bygges på. Du kan downloade en guide til den rigtige konstruktion under ESSVEs konkurrenceside: http://essve.dk/danmarks-bedste-terrassebygger/

7. Brug tid på at bygge en god og solid grundkonstruktion til din terrasse. Det gør det nemmere i sidste ende, når du skal i gang med monteringen af dine terrassebrædder.

8. Vær ekstra omhyggelig, når du skal montere terrassebrædderne. Det første bræt skal ligge 100% lige ellers flytter man skævheden til de andre brædder og så kommer brædderne til at stå i en bue. Brug evt. snor og en lang ret skinne. Og husk 5-10 mm luft mellem terrasse brædderne, alt efter træsort.

9. Glem ikke de lækre detaljer. Et smukt håndværk kommer til at gøre dig gladest i længden. Det kunne fx være at bygge en ramme rundt om terrassen for at skjule endetræet.

10. Lyder det besværligt? Det behøver det ikke være, men det kan hjælpe at konsultere en professionel håndværker.

Bliv Danmarks bedste terrassebygger

Hvis man følger de 10 råd, så har man gode chancer i konkurrencen om at blive Danmarks bedste terrassebygger.

Konkurrencens dommere består af tømrer Henrik Læssøe og arkitekt Anders Sunke.

Henrik Læssøe har været tømrer siden 1984 og medvirket i flere TV-programmer, magasiner og demonstrationsvideoer som ekspert på sit område.

Anders Sunke ejer arkitektfirmaet Sunke Arkitekter på Fyn. Med en baggrund som tømrer og bygningskonstruktør, har Anders stor ekspertise i alle byggeriets faser og er meget optaget af, hvordan man bevarer og udvikler bygningens eller områdets oprindelige værdi.

Sådan deltager du

For at deltage i konkurrencen skal du sende en kort beskrivelse, der fortæller, hvorfor dit terrasseprojekt er unikt til [email protected].

Det kan være i materialevalg, niveauer, placering i forhold til bygning, særlige samlinger eller noget helt femte. Desuden er du også meget velkommen til at medsende en arbejdstegning, billeder samt liste over materialevalg.

Udover at kunne markedsføre sig med titlen som Danmarks bedste terrassebygger, så præmierer ESSVE også vinderen med befæstigelse og værktøj til en værdi af 10.000 kroner.

Tekst  ESSVE

Foto  ESSVE