Placering, placering, placering

For at få størst glæde af din terrasse er det vigtigt med den rigtige placering. Undersøg derfor, hvor der er læ og sol på din grund. Og gerne på de tidspunkter af døgnet, hvor du bruger din terrasse. Vil du for eksempel helst have morgensol eller aftensol?

Vil du bygge flere terrasser kan du lave en til hver tid på dagen. Er det en terrasse, hvor du gerne vil spise aftensmad hver dag, er det en god ide at placere den tæt på dit køkken.

Læs også: Hvidt hus med stramme linier i ældre villakvarter

Tag hensyn til husets arkitektur

Den enkleste måde at skabe harmoni mellem hus og terrasse er at lade detaljer, farver og materialer fra huset gå igen i terrassens design. Store terrasser kan virke meget dominerende – særligt hvis huset har en lille facade eller et spinkelt udtryk.

Overdæk terrassen

Forlæng tiden, du kan have glæde af din terrasse ved at overdække den. Vælger du at overdække med trælister, kan lyset stadig nå ind i stuen. Lad klatreplanter vokse omkring dem, så vil solmængden naturligt blive reguleret efter sæson. Om sommeren, hvor du har behov for skygge, spærrer bladene for solen, mens du om vinteren, når bladene er faldet af, har brug for at få så meget af den smule lys, der er, ind i huset. Samtidig kan de også hjælpe med at give læ for vinden. Her er planter nemlig bedre end et hegn eller en mur, da der dannes turbulens, hvis der ikke er lidt huller, hvor vinden kan komme igennem.

Få mere inspiration til din terrasse og dine boligprojekter på danskeboligarkitekter.dk

Kilde: Danske BoligArkitekter

Læs også: Vælg den rigtige terrassevarmer

Tekst  Marie Kiersgaard Espersen

Foto  Christina Kayser Onsgaard m.fl.