De fleste af os kender de traditionelle pelargonier og elsker dem, på grund af deres enkle pasningsbehov og langtidsholdbarhed.

Færre kender den fine hængepelargonie, som om muligt er endnu nemmere at holde og samtidig har den skønne egenskab, at de fungerer rigtig godt som ampel. Du får desuden den ekstra bonus at de ikke klasker sammen og rådner når det regner, som andre sorter af pelargonier har tendens til.

IMG_2083

Hængepelargonier kan blomstre hele sæsonen fra april til oktober og er ret nemme at opbevare over vinteren, hvis man ønsker en endnu større plante året efter. De kan blive lidt ranglede at se på, men knib endelig løs og giv plads til nye skud. Det er også nemt at tage stiklinger fra planten og starte på en frisk, hvis moderplanten er blevet for uglet at se på.

Når blomsterne visner, tørrer de som regel ind og falder af. Så du behøver ikke engang af fjerne døde blomster på den.

Læs også: Dronning Ingrids lyserøde pelargonier

Hængepelargonien, som også kaldes Tyrolerpelargoner vokser i Alperne i svulmende blomsterkasser, men de vil blomstre lige så fint i vores danske haver.

Skal du ud og købe pelargonier, så kig efter tætte planter, hvor der er kort afstand mellem bladene. Undgå ranglede planter og planter med gule blade.

IMG_2081

Læs også: Vælg dine grønne planter i boligen efter din personlige stil

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg