Dette er en sponsoreret artikel fra Willab Garden

Gode råd inden du vælger din nye udestue

En udestue eller en vinterhave er en dejlig tilføjelse til huset, som både lukker lys ind og giver fornemmelsen af nærhed med naturen. Den forlænger sæsonen med flere måneder og gør at man kan nyde sommeren – også når det regner! Willab Garden tilbyder et stort antal forskellige modeller, og vores konsulenter hjælper dig med at finde den perfekte udestue, alt efter dine behov og ønsker.

Tre ting du skal tænke på når du planlægger din udestue:

  • Hvad skal du bruge din udestue til?
  • Hvornår vil du bruge din udestue, – hvilken årstid?
  • Hvor stor skal din udestue være?

Læs også: God tjekliste inden du køber drivhus

Tænk over kvaliteten når du køber udestue

Valget af gulv, tagisolering og glaspartier er afgørende for, hvor lang din udestuesæson bliver.

Det er forskellen på udestuer og udestuer!

Når du planlægger din udestue, er det vigtigt at tænke fra grunden – bogstaveligt talt. Det er den samlede isoleringsevne, der afgør hvor længe din sæson i udestuen bliver. En gulv i terrasse-træ fungerer fint i sommersæsonen, mens et støbt betongulv med gulvvarme giver den bedste komfort i vintersæsonen.

Uanset sæsonen anbefaler vi rammer i limtræ, som er FSC-certificerede. Limtræ giver mulighed for slankere konstruktioner, da det er stærkere end normalt tømmer.

Læs også: Køb dit drivhus direkte fra producenten

Taget

Et isoleret plasttag lader lyset trænge ind, men beholder varmen i udestuen. Markedets stærkeste og stiveste isolerede plasttagplader, har en konstruktion med x-struktur. Dette giver en øget bæreevne og stivhed, sammenlignet med traditionelle bølgeplast-produkter. Vælg et plasttag som har høje værdier på isoleringsevne, styrke og brandbedømmelse. Valget af plasttagets tykkelse og struktur afhænger af, hvilken sæson du planlægger at bruge udestuen i.

Attefall_254

Udestuepartier

Vælg udestuepartier som har sikkerhedsglas. Sikkerhedsglas er fem gang stærkere end almindeligt glas, hvilket giver dig en tryghed, hvis ulykken er ude. Sikkerhedsglas tåler bøjning, slag og bratte temperaturskift meget bedre end normalt glas. 17mm sikkerhedsglas giver god isolering fra forår til efterår. For en udestue, der skal anvendes om vinteren, anbefaler vi 24 mm vinterhave-isoleringsglas, der består af 2-lags ruder med argongas i mellemrummet. Argongassen giver øget isoleringseffekt og mindre u-værdi.

Tænk altid på at vælge et kvalitetssystem, der er udviklet til det nordiske klima.

Sørg for at vælge udestuepartier med profiler, der har kvalitetsdetaljer. Ofte er det små detaljer, der forbedrer funktionaliteten, øger sikkerheden og forlænger levetiden. En vigtig detalje er at alumiumspartierne har kraftige sideprofiler, der giver god stabilitet. Du kan læse mere om kvalitetsudestuer på Willabgarden.dk

Læs også: 7 skønne stueplanter som du (næsten) ikke kan slå ihjel


Tekst  Willab Garden

Foto  Willab Garden