Dette er en sponsoreret artikel fra Bosch Climate Partner

Få en gratis energivurdering

Skift oliefyret ud med en varmepumpe, og spar op til 11.967 kroner årligt på varmeregningen. Det starter med en gratis energivurdering af en Bosch-uddannet vvs-installatør.

Hvad kan en husejer få ud af at bestille en gratis energivurdering af en Bosch- certificeret vvs-installatør, også kaldet en Bosch Climate Partner? Ikke så lidt endda, viser beregninger. Faktisk er det muligt at spare op til 11.967 kroner på varmeregningen årligt, hvis man følger installatørens råd om, eksempelvis at skifte det gamle oliefyr ud med Boschs testvindende luft/vand- varmepumpe.

»Man kan sagtens selv skaffe sig viden om forskellige varmekilder ved at gå på internettet eller ved at læse blade, men i sidste ende skal der en ekspert på,« siger Jens Bredning, salgschef hos Robert Bosch A/S.

Læs også: Derfor skal du lade din sommeraften oplyse af LED

Ifølge ham er det nemlig ikke alle ejendomme, der er velegnede til de miljørigtige varmepumper. Og i andre tilfælde tror en husejer måske, at det kun er lykken med Boschs testvindende gasfyr, mens en hybrid af gas og varmepumpe i virkeligheden er bedre for privatøkonomien og CO2-regnskabet. For at finde frem til den bedste varmeløsning for det enkelte hus, kræver det derfor en eksperts grundige gennemgang af bygningen. En undersøgelse af ejendommens jordforhold kan også komme på tale, hvis Bosch Climate Part- neren vurderer, at jordvarme er oplagt.

»Et besøg af en Bosch Climate Partner er ovenikøbet gratis, så alle husejere kan i princippet have glæde af det,« siger Jens Bredning.

Det siger kunder om Bosch Climate Partners:

»Jeg var imponeret over, at installatøren var så hurtig til at komme ud, sende tilbud og igangsætte installeringen. Der gik kun to dage mellem hver henvendelse.« – Poul E. Pedersen, Korsør

»Jeg fik flere til at afgive tilbud, men Bosch-installatøren solgte varmepumpen ved at give en attraktiv totalentreprise.« – Nis Alnor, Køge

»Jeg valgte Bosch, fordi navnet klinger af kvalitet, prisen var attraktiv, og installatøren virkede fagligt meget dygtig.« – Flemming Hansen, Hillerød

Bestil en gratis energivurdering her 

Veluddannede installatører

Installatører, der hører under Bosch Climate Partnerordningen, har i samarbejde med Robert Bosch A/S forpligtet sig på at leve op til en række krav. »For at kunne give kunderne den bedste rådgivning og udføre et perfekt installationsarbejde skal installatørerne løbende videreuddanne sig på kurser hos Bosch. Ligeledes skal installatøren have en disciplineret og serviceorienteret tilgang til kunderne for at kunne kalde sig en Bosch Climate Partner. Det handler om at holde aftaler og møde til tiden,« Siger Jens Bredning.

Læs også: Fyr og flamme med stil

bcp1

Det kan du spare årligt, når du skifter fra…

– Elvarme til jordvarme (Bosch Compress 6000 LW)

Før: 18.960 – 31.600 kr

Efter: 5.745 – 9.576 kr

Årlig besparelse: 13.215 – 22.024 kr

– Oliefyr til jordvarme (Bosch Compress 6000 LW)

Før: 13.500 – 22.500 kr

Efter: 5.745 – 9.576 kr

Årlig besparelse: 7.755 – 12.924 kr

– Elvarme til luft/ vand-varmepumpe (Bosch Compress 6000 AW)

Før: 18.960 – 31.600 kr

Efter: 6.320 – 10.533 kr

Årlig besparelse: 12.640 – 21.067 kr

– Oliefyr til luft/vand- varmepumpe (Bosch Compress 6000 AW)

Før: 13.500 – 22.500 kr

Efter: 6.320 – 10.533 kr

Årlig besparelse: 7.180 – 11.967 kr

Baggrund for beregningsmodel:

Forudsætninger: Den gamle oliekedel har en virkningsgrad på 80 procent, og luft/vand varmepumpen har en SCOP på 3,0 og jordvarmepumpen har en SCOP på 3,3.

– Der er taget udgangspunkt i et forbrug på små boliger på netto 15.000 kWh og netto 25.000 kWh for store boliger svarende til 1.500 liter olie og til 2.500 liter olie.

Oliepris er sat til 9,00 kr. per liter. El prisen er sat til 1,58 kr. per kWh (inklusive reduceret el-afgift). Alle priser er inklusive moms.

Bosch Climate Partner

En Bosch Climate Partner er certificeret installatør af Bosch varmepumper. Installatøren har stor erfaring med Bosch-produkter, og du bliver derfor rådgivet af en specialist i den varmeløsning, du har behov for.

Fem års fuld garanti på varmepumper

Du får fem års fuld garanti på varmepumper, der er installeret af en Bosch Climate Partner. Den udvidede garanti sikrer, at din varmeløsning er fuldt dækket, så du slipper for bekymringer.

Hvad får du ud af et besøg?

  • En professionel vurdering af din nuværende varmeløsning og mulige forbedringer
  • Et økonomisk overblik over, hvilke energiløsninger, der giver størst besparelse
  • Et uforpligtende tilbud på en energibesparende løsning fra Bosch

Bestil en gratis energivurdering her

bcp2

Læs også: Boligreportage: Byg nyt og grønt