Hvem skal betale installationen af min varmepumpe?

Spørgsmål om installation af varmepumpe

Jeg købte en varmepumpe hos et firma på Sjælland og fik den installeret af en lokal håndværker. Der var mange problemer med varmepumpen og efter megen snak frem og tilbage, blev vi enige om at firmaet skulle tage varmepumpen retur og jeg fik mine penge tilbage.

Men jeg havde jo en udgift på ca. 10.000 kr for installationen. Kan i sige mig om jeg har nogle rettigheder, så jeg kan få de penge refunderet?

Anonym læser

Læs også: Jordvarme

Svar

Det problem du beskriver er desværre et problem, som andre også er kommet ud for. Der er mange som vælger at indkøbe en varmepumpe hos en grossist eller i et andet firma, fordi varmepumpens indkøbspris kan være billigere. Når varmepumpen indkøbes uden om en installatør, er man desværre ikke dækket af den garanti, som man ellers er dækket af, hvis man indkøber varmepumpen direkte hos installatøren.

Det er langt fra altid, at der er problemer med varmepumper indkøbt uden at der er tilknyttet en autoriseret installatør, men når problemer som dit opstår, så har man desværre sjældent mulighed for at få penge retur for selve installationen. Derfor anbefaler vi altid, at man undersøger hvilke garantier, man er dækket af, når materialer indkøbes og aftale om installation indgås.

Maria Carlsen, Energihjem.dk

energihjem logo 

Læs også: Frøformering af Primula

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]