Dette er en sponsoreret artikel fra Bosch Climate Partner

Spar effektivt på varmeregningen med en varmepumpe

Udgifter til opvarmning er en af de største poster på boligejernes budget. Men det behøver det ikke at være. Ved at skifte til ny teknologi, som fx en varmepumpe kan den enkelte husejer spare betydelige summer år efter år.

BCP_velkommen

Jordvarme og luft-til-vand varmepumper er nøgleordene til nogle af de største og mest effektive besparelser på boligejernes varmebudgetter nu og i fremtiden. Specielt hvis den nuværende varmekilde er el-paneler, et ældre oliefyr eller endog naturgas. Men en internetsøgning og installation af den første og bedste varmepumpe giver ikke nødvendigvis det bedste resultat, fordi der er mange hensyn at tage. Derfor tilbyder Bosch en gratis energivurdering, hvor uddannede installatører gennemgår den nuværende løsning, og giver et bud på en skræddersyet, fremtidssikret løsning til boligen, der får mest mulig billig varme ud af hver eneste investerede krone.

Læs også: Beregn selv om du kan få varmetillæg

Hvad kan du spare?

Har du fx en bolig som er opvarmet af olie, så vil en luft-til-vand varmepumpe være en ideel løsning, som kan give betydelige besparelser. I mindre boliger med olieforbrug på omkring 1.500 liter olie vil besparelsen her være omkring 7.200 kr. årligt. Og ved nuværende olieforbrug på 2.500 liter vil besparelsen være omkring 12.000 kr. årligt ved en oliepris på 9 kr. literen.

Andre eksempler på besparelser

Ved skift fra oliefyr til jordvarme (Bosch Compress 6000 LW)*

Nuværende årligt forbrug      2.500 l olie      kr. 22.500

Forventet årlig besparelse   ca.      kr. 13.000

Ved skift fra elvarme til luft-til-vand varmepumpe (Bosch Compress 6000 AW)*

Nuværende årligt forbrug      25.000 kWh    kr. 31.600

Forventet årlig besparelse ca.         kr. 21.000 

Få en gratis energivurdering

Er du interesseret i at opnå betydelige besparelser på varmebudgettet, kan du med fordel bestille en gratis energivurdering fra en Bosch-uddannet installatør. Det munder ud i en professionel vurdering af jeres nuværende varmeløsning med forslag til forbedringer. Herudover får boligejeren en gennemgang af hvilke energiløsninger, der vil give den største besparelse samt et uforpligtende tilbud på en løsning fra Bosch.

Bestil en energivurdering her

Rådgivning Compress 6000 AW_BCP

Læs også: Radon er stadig et problem i danske boliger

Gennemsyret af kvalitet

Når du bestiller en energivurdering, er du sikker på at få en installatør, der er omfattet af Bosch Climate Partner-ordningen. Det sikrer dig en veluddannet installatør, der giver den bedste rådgivning og udfører et perfekt installationsarbejde. Og som selvfølgelig overholder sine aftaler. Bosch giver samtidig 5 års fuld garanti på alle varmepumper, der er installeret af en Bosch Climate Partner. Dermed får du ikke blot billigere varme, du får også kvalitet og tryghed med i købet.

Bestil en energivurdering her 

*Baggrund for beregningsmodel:

– Forudsætninger: Den gamle oliekedel har en virkningsgrad på 80 procent, og luft/vand varmepumpen har en SCOP på 3,0 og jordvarmepumpen har en SCOP på 3,3.

– Oliepris er sat til 9,00 kr. per liter. El prisen er sat til 1,58 kr. per kWh (inklusive reduceret el-afgift). Alle priser er inklusive moms.

Læs også: Spar penge og få et klimasikkert hus

Compress 6000 AW udedel

Tekst  Jamina Bæk

Foto  Bosch Climate Partner