Dette er en sponsoreret artikel fra F&M Digital

Udskift dine vinduer og forbedr familiens sundhed

Ens hjem skal først og fremmest være en tryg og god base for hele familien. Det betyder, at man skal have tag over hovedet og føle sig godt tilpas, når man er hjemme. Der er generelt en høj byggestandard i Danmark, og derfor er der også høj komfort i de fleste danske hjem. Det kræver dog også vedvarende vedligehold, hvis du vil opretholde denne komfort. Alle huse forgår med tiden, og derfor er det nødvendigt løbende at udskifte og renovere dele af huset. Du kan for eksempel forbedre komforten i dit hjem og endda forbedre familiens sundhed, hvis du vælger af udskifte dine gamle vinduer til nyere og bedre alternativer.

Mindre træk

Én af de store problemer ved ældre vinduer er ofte, at du oplever gener fra træk. Træk kan hurtigt blive en stor gene for husets beboere, og i værste fald kan træk være med til at gøre os syge.
Mange er ikke bevidste om træk, og det er én af grundene til, at det er så nemt at blive syg. Hvis din sofa eller seng er placeret nær et gammelt vindue, kan du nemt ende med at tilbringe mange timer på et sted, hvor du får træk.
Gener fra træk kan også mærkes som ømme led – for eksempel kan man nemt opleve ømhed i nakken, hvis man har siddet nær et utæt vindue.
Med nye vinduer behøver du ikke at bekymre dig om træk i mange år. Mange bliver overrasket, når de oplever forskellen med de nyere vinduer. Hvis du vil vide mere om de mange fordele ved nye vinduer, kan du besøge denne hjemmeside. Her er masser af ressourcer og info om vinduer, så du kan få stillet din nysgerrighed.

God udluftning

Udluftning er ufatteligt vigtigt for indeklimaet i dit hus, og dårlig udluftning kan i værste fald give problemer med skimmelsvamp og lignende. Hvis du lufter ud manuelt, skal du som minimum lufte ud to gange om dagen i 5-10 minutter. Her skal der være åbne vinduer i alle rum, og det er vigtigt, at der er gennemtræk for at få optimalt udbytte af udluftningen.
Nyere vinduer fås typisk med luftventiler, hvilket gør det muligt at sørge for passiv udluftning i huset. Der kommer en konstant luftforandring i huset, hvilket mindsker risikoen for skimmelsvamp, og derudover får du også et bedre indeklima. Samtidig vil denne luftudskiftning ikke kunne mærkes på samme måde som træk, så der er ingen ulemper ved luftventilerne.
Luftventilerne kan bruges året rundt, for det er også vigtigt at få luftet ud i vinterhalvåret. I de koldeste måneder kan man eventuelt vælge kun at åbne ventilerne halvt for at holde på varmen. Kort sagt – luftventiler i vinduerne bliver din bedste ven, hvis du normalt døjer med at huske udluftning i dit hjem.

Bedre søvn om natten

Din nattesøvn er ufatteligt vigtig for din sundhed. Ingen tager skade af en enkelt dårlig nat, men vedvarende dårlig søvn kan virkelig skade helbredet.
Vi sover alle forskelligt, og nogen sover tungere end andre. Hvis du har en tendens til at sove let, kan du sagtens risikere, at din nattesøvn bliver ødelagt uden at du er bevidst om det. Med andre ord kan du føle, at du for eksempel har sovet otte timer om natten, men i virkeligheden har dine søvnfaser været meget forstyrrede, fordi der for eksempel har været larm udefra.
Nye vinduer kan fås med lydisolering, hvilket mange tilvælger i deres soveværelse. Lydisoleringen dæmper støj udefra betragteligt, hvilket kan føre til bedre nattesøvn. Du vågner måske ikke på grund af støj udefra, men derfor kan det sagtens forstyrre din søvn.
Hvis du ofte føler dig træt i løbet af dagen, selvom du har sovet 6-8 timer, er det værd at undersøge, om trætheden måske skyldes kvaliteten af din søvn nærmere end kvantiteten. Klik her og læs mere om, hvordan du kan få en endnu bedre nattesøvn, og hvorfor det er så vigtigt at sove godt om natten.

Lavere risiko for ulykker

Der er ofte fart over feltet i børnehjem, og der er en risiko for, at der bliver smadret vinduer. Smadrede vinduer er dog også en risiko i familier uden børn, og der kan være stor risiko for skader, hvis man kommer til at ødelægge et vindue.
Med nye vinduer er det muligt at tilføje sikkerhedsglas til vinduerne, hvilket især er efterspurgt i mange børnefamilier. Sikkerhedsglas adskiller sig fra almindeligt glas ved at splintres i bittesmå stykker ligesom ruderne i en bil, hvilket reducerer risikoen for skæreulykker betragteligt.
Sikkerhedsglas kan også fås med et lag beskyttende folie, som holder på glasset, hvis uheldet skal være ud. På den måde undgår man også at få spredt glasskår ud over huset.