Dette er en sponsoreret artikel fra Spar Vinduer

Tjekliste – når du skal købe nye vinduer og døre

Vinduer og døre er ofte en stor investering, og det er derfor vigtigt at gøre sig nogle grundige overvejelser inden købet. Du kan her læse, hvilke ting du skal være særligt opmærksom på, når du skal købe nye vinduer og døre uanset, hvilken leverandør du ender med at vælge.

CE-mærket

Det vil altid være en god idé at tjekke, om virksomhedens CE-mærkning kan forevises. Siden 2010 har det været lovpligtigt at alle vinduer og døre, der sælges i Danmark skal være CE-mærket. CE-mærkningen betyder, at man som producent forpligter sig til at overholde en række krav til miljø, sundhed og sikkerhed.

Ligeledes skal der foreligge en ydeevnedeklaration for alle vinduer og døre som sælges på det danske marked. Disse ydeevnedeklarationer skal være tilgængelig for forbrugeren.

Læs også: Skal vores terrassedør udskiftes?

Energimærkning

Energimærket er din sikkerhed for at produktet er energitestet. Certifikatet er baseret på en aftale mellem Vinduesindustrien og Energistyrelsen, og er dit bevis på, at vinduesproducenten er underlagt løbende kontrol samt at vinduessystemets energidata er beregnet, afprøvet og verificeret af et uvildigt organ.

Som forbruger kan du bruge certifikatet til at kontrollere energiegenskaberne på de vinduer, du ønsker at købe.

Kvalitet

Som ved ethvert andet produkt skal man selvfølgelig sikre sig, at kvaliteten er i orden, men hvad skal man særligt kigge efter, når der er tale om vinduer og døre?

Det er f.eks. vigtigt at vide noget omkring træets kvalitet (når der er tale om trævinduer). Bl.a. skal du sikre dig at kernekvaliteten i træet er høj, så ved du, at træet har den styrke, det har brug for, så det kan holde i mange år.

Garanti

Døre og vinduer er et langvarigt forbrugsgode og skal gerne kunne holde i flere år. Derfor skal du sikre dig at det firma, du handler med tilbyder en tilfredsstillende garanti.

Så er du garderet, hvis der skulle ske noget. Samtidigt er det en god ide at tjekke op på historikken i det firma, du handler med, så du ved, at de også er der i morgen… Hvis nu, du skulle få brug for garantien.

Læs også: Det kan du få fradrag for i 2016

Kundeanbefalinger

Kundeanbefalinger er måske det vigtigste punkt i denne sammenhæng. Her får du førstehåndsviden om andres oplevelser med det pågældende firma. Det er derfor en rigtig god ide at søge efter kundeanbefalinger på nettet, inden du foretager dit vindueskøb, f.eks. på Trustpilot.dk.

Det betaler sig, at være omhyggelig, når du skal vælge leverandør. Sparvinduer har mere end 25 års erfaring i branchen og har leveret vinduer og døre til mere end 70.000 boligejere. Vores produkter er CE- og energimærket, og du får altid 10 års garanti på alle vinduer og døre i træ og træ/alu.

Vil du vide mere om, hvilke fordele du får ved at handle med os? Så kan læse hvorfor Sparvinduer er det sikre vinduesvalg lige her: www.sparvinduer.dk.

Tekst  Spar Vinduer

Foto  Spar Vinduer