Som søspejder hos de danske søspejdere er der gode muligheder for, at vi forældre kan få smagsprøver fra naturens legeplads.

Til højre – mere til højre – nej, ikke så meget, ret op“.

Ordrene smælder fra badebroen små 100 meter fra os. Vi – Malthe og jeg – befinder os på hug siddende i bunden på vores livs første optimist jolle tur. Vi er på Roskilde Fjord, netop sejlet ud fra Gershøj Havn, og jeg har intet, absolut intet, begreb skabt om, hvordan det lille sejlskib skal styres.

Først sidder jeg smilende og nikker, mens kommandoerne råbes fra land. Helt ærligt, over 150.000 børn i 100 lande kan finde ud af den lille jolle, så det kan jeg da også, og Malthe sidder fortrøstningsfuldt i stævnen og er overbevist om, at vi om et øjeblik vil give de mange andre optimister en ordentlig lærestreg, når vi stryger forbi dem.

Læs også: Fastelavn og fastelavnskatte med chokoladefyld

Ingenting sker. Først skal vi ”lige” fange vinden, eller rettere sagt “bare” få enmandsjollen til at sejle ligeud, for lige nu nærmest krabber den fra side til side, og så, uden varsel, og uden at jeg aner, hvad jeg gjorde, så fanges det lille sprydsejl af en vind fra den helt rigtige retning. Min hånd, der padler roret fra side til side, falder til ro og jollen skyder pludselig en imponerende fart – sjovt og spændende. Hold da op, hvor er det pludselig nemt at sejle. I hvert fald lige indtil vi skal retur til molen, for så begynder trængslerne igen, når der skal rettes op til styrbord og vinden vil bare ikke vores vej.

Selvom jeg tydeligt kan se, at de jollerutinerede folk på molen ikke just er imponerede over mine sejlerkundskaber, så havde både Malthe og jeg en dejlig time på vandet, som varmt kan anbefales.

Mere information om at sejle optimistjolle:

Se hjemmesiden www.ocd.dk eller www.spejderne.dk, der flere steder har afdelinger af søspejdere, som kan findes på nettet.

Af Martin Hoffmann Kønig

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.