Tørrestativ – en lidt kedelig ting, men sjov at bygge

Jeg købet i 2006 et tørrestativ i et byggemarked, men nu er det altså slidt op. Det kostede 300 kr plus lidt cement- det er jo ok billigt. Men som den jyde jeg er kan jeg nok lave et selv, og spare de penge:-)

Jeg har brugt disse materialer:

3 stk stolper a 240 x 7,5 x 7,5 cm,

8 stk. øskner

Sort maling – havde noget til overs fra sidste år

Lidt cement.

Stolper, øskner og cement pris 193 kr. – så lidt billigere end at købe et nyt og færdiglavet stativ.

Læs også: 7 almindelige badeværelsesproblemer du let kan fixe selv

Så er det bare om at komme i gang

To af stolperne bliver der ikke gjort noget ved, dem bruger jeg som de er. Den sidste stolpe bliver savet op i fire stykker, så jeg har 4 x 60 cm. Derefter saver jeg to af de 60 cm stykker over på skrå i hver ende, med snit af 45 grader.

tørrestativ

Så skal de to lange stolper samles med de to 60 cm stykker, jeg finder midten på de 60cm og her bruger jeg et stemmejern, til at lave et hak ind i stolpen. Det samme gør jeg på den 240 cm lange stolpe, bare ikke på midten. Men 220cm oppe af stolpen.

På den måde får jeg lavet en flot samling mellem de korte og den lange stolpe.

De 4 sidste stykker stolpe monteres til sidst på skrå, nærmest i et Y, på undersiden af de korte stykker og op ad siden på den lange stolpe, for at give ekstra styrke.

Så skal det sættes op

Jeg har derefter gravet et hul på 60-70 cm og fyldt det med cement.

Derefter sænker jeg de samlede stolper ned i cementen, – godt 50 cm ned, hvorefter jeg skruede to stykker træ fast, til at holde dem i vatter indtil cementen var tør.

De 8 øskner fordeles med 4 stk. i hver ende af tørrestativet og jeg binder snore imellem dem, til at hænge tørre-tøjet på.

Total02

Og vupti lidt maling også var det tørrestativ klar til brug:-)

God dag her fra haven

Læs også: Mit hus bestemmer, hvad der skal gøres hvornår

Tekst  Joen S. Myrtue

Foto  Joen S. Myrtue

gordetselv

Gør-det-selv bloggen med Joen Slyngborg Myrtue

“Er der noget, jeg elsker, er det at bygge ting ud af genbrug. Hver gang jeg er på genbrugspladsen for at aflevere noget, kommer jeg hjem med noget nyt … Jeg bygger drivhus, river badeværelsesgulvet op, sætter højbedet op på taget, opfinder et selvvanderanlæg og den slags. Og så er jeg grafisk designer. Jeg er 32 år, bor sammen med min kone Helene og vores tre børn, Karla 9, Sonja 6 og Orla på 3. Vi bor i et helt normalt parcelhus, på en helt normal villavej :-)”