Corona-virus kan komme til at påvirke boligsalget

Nedlukningen på grund af Corona-virus vil påvirke boligsalget den kommende tid. Begrænsede muligheder for ferier i udlandet kan bl.a. betyde, at der kommer et øget pres danske sommerhuse, vurderer ejendomsmæglerkæde.

Mens Danmark bliver lukket ned de næste fjorten dage, og danskerne i stigende omfang bliver tvunget til at droppe deres rejser, vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig, at den uheldige situation især kan komme til at påvirke det danske sommerhusmarked i løbet af 2020, fortæller de i en pressemeddelelse.

Læs også: Gør sommerhuset klar til den danske sommer

-Hver dag kommer der nye foruroligende tal og flere begrænsninger på vores færden, og derfor forventer vi, at de danske sommerhuse kan komme til at stå i ekstraordinær høj kurs i år. For mange danskere går årets sommerferie typisk til udlandet, men i år kunne det godt tyde på, at ferieplanerne vil blive ændret for mange, siger kommunikationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard.

De begrænsede muligheder for at rejse tror han kan betyde, at flere vil vælge holde deres sommerferie i Danmark.

-Når man ikke kan være mange personer på samme sted, er sommerhuset derfor en af de få muligheder, der er tilbage, hvis familien skal holde ferie sammen under trygge forhold. Så vi tror, der kan komme run på salg og udlejning af sommerhuse de næste par måneder, siger Thomas Hovgaard.

Han vil ikke afvise, at situationen kan betyde stigende priser og faldende salgstider på sommerhusmarkedet og lægge tryk på udlejningsbureauerne. Men det kan også betyde, at mange fremvisninger og åbne huse vil blive udsat.

-Når der bliver knaphed på en vare, er det naturligt, at interessen for den stiger. Derfor kan vi ikke afvise, at der kan komme pres på de danske sommerhuse, hvis situationen med Corona-virus fortsætter eller forværres, siger Thomas Hovgaard.

Læs også: Salget af sommerhuse brager derudaf

Hvis man på baggrund af de skærpede restriktioner ikke kan komme til at se en bolig eller få den vurderet, er der imidlertid digitale alternativer.

-Vi kan fx tilbyde vores kunder at lave fremvisninger og vurderinger digitalt ved at bruge face-time-funktionen. Det er ikke en hundredeprocentsløsning, men det fungerer som en midlertidig løsning, som gør, at aktiviteten på boligmarkedet ikke går helt i stå, fortæller Thomas Hovgaard.